Λάρισα

Κτηνοτρόφος έσωσε τον εγκλωβισμένο για πέντε μέρες σκύλο του – Εκατοντάδες ζώα του χάθηκαν (βίντεο-φωτο)

Συγκινεί ο κτηνοτρόφος Αθανάσιος Μακρής που μετά από πέντε μέρες όταν πλέον υποχώρησε το ποτάμι στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης κατάφερε να βγάλει τον εγκλωβισμένο σκύλο του ενώ είδε το κατεστραμμένο ποιμνιοστάσιο του και εκατοντάδες ζώα να έχουν πνιγεί. Ο ίδιος με τον σκύλο του αγκαλιά περιγράφει πως χάθηκαν σχεδόν όλα τα ζώα του και κατάφερε να σώσει μόνο τα σκυλιά του.

Ο σκύλος τρέμει από το φόβο του, στα μάτια του είναι ζωγραφισμένος ο τρόμος αλλά πλέον βρίσκεται στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του ο οποίος όπως θα δείτε στο βίντεο χαϊδεύει στοργικά το σκυλί του με πόνο που έχασε τα υπόλοιπα ζώα αλλά ανακούφιση που ο σκυλάκος είναι πλέον κοντά του.

Χιλιάδες ζώα βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από την τεράστια καταστροφή που έπληξε την Θεσσαλία. Όσα έζησαν έχουν στα μάτια τους τον φόβο και μέσα από τις λάσπες προσπαθούν και αυτά να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη. Οι ιστορίες των ανθρώπων που έχασαν τα ζώα τους σφίγγουν το στομάχι. Μπορεί να ήταν η επιχείρηση τους και η καταστροφή να είναι οικονομική και να επηρεάζει όλους μας, μα πάνω από όλα χάσανε κομμάτι της οικογένειας τους. Η ζωή ενός κτηνοτρόφου μετά την οικογένεια του είναι τα ζώα του και πρέπει να δούμε και αυτήν την πλευρά του νομίσματος.

Ο κος Αθανάσιος στην κάμερα του tirnavospress.gr εξηγεί πόσα έχασε με πόνο, αλλά κλείνει το βίντεο με αισιοδοξία πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέσα από τις στάχτες τους θα βρούνε τον τρόπο να ορθοποδήσουν. Χρειάζονται όμως βοήθεια.

 

tirnavospress.gr

Previous ArticleNext Article