Χθες το πρωί στις 7 το θερμόμετρο στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας έδειχνε 3 βαθμούς. Εδώ και έναν μήνα οι κάτοικοι καίνε ξύλα για να ζεσταθούν.

Μια οικογένεια στο Λιβάδι χρειάζεται να ξοδέψει περισσότερα από 4.000 ευρώ για τη θέρμανση, αφού αυτή χρειάζεται 9 από τους 12 μήνες του χρόνου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Τ.Κ Βαγγέλης Σιάτρας μετέφερε την αγωνία των κατοίκων για το κόστος θέρμανσης, με δεδομένη και την αύξηση στις τιμές των καύσιμων υλών.

Ζήτησε, ακόμη μια φορά, το επίδομα θέρμανσης να μη δίνεται οριζόντια ανά Νομό, αλλά με βάση το υψόμετρο, αφού οι ανάγκες είναι διαφορετικές, για παράδειγμα σε παραθαλάσσια χωριά από ό,τι στα ορεινά.

“Επισκέφθηκα πρόσφατα ένα σπίτι στο χωριό, για κάτι εργασίες και βρήκα τη γιαγιά, 90 ετών, τυλιγμένη με κουβέρτες, χωρίς θέρμανση, με 14 βαθμούς θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού. Τη ρώτησα γιατί δεν καίει τα ξύλα και μου απάντησε πως αν αρχίσει από τώρα, πώς θα βγάλει τον χειμώνα”; είπε στην ΕΡΤ ο κ. Σιάτρας, ζητώντας να φροντίσει η Πολιτεία τους κατοίκους των ορεινών χωριών.

Πηγή: ertnews.gr