Αθλητισμός

Κραυγή αγωνίας από την ΕΠΣΝ Λάρισας για την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας, με αφορμή την αναστολή της αγωνιστικής της δράσης, αναφέρονται τα εξής:

“Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας αφουγκραζόμενη την αγωνία όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου απευθύνεται στους βουλευτές του νομού Λάρισας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους δημάρχους του νομού αλλά και οποιονδήποτε θεσμικό φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί υπεύθυνα, προκειμένου να τους δώσει με κάθε λεπτομέρεια τις αιτίες της διακοπής της αγωνιστικής δράσης.

Σε μια περίοδο που η κοινωνία και ανάμεσά της σε εξέχοντα ρόλο ο χώρος του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου έχουν πληγεί καίρια από την πανδημία, την οικονομική κρίση και την πολλαπλή ανασφάλεια, η Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κρατήσει ζωντανά τα σωματεία της δύναμής της πολλά εκ των οποίων εδρεύουν σε απομακρυσμένα χωριά και αντιμετωπίζουν πρόσθετες αντιξοότητες.

Σε αυτή τη συγκυρία τροχοπέδη αποτελεί η πρόσθετη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται από την Γ.Γ.Α. ώστε το αυτονόητο δικαίωμά τους να αγωνίζονται στα γήπεδα να χρειάζεται πολλαπλάσια πιστοποίηση.

Κατανοούμε όσον αφορά την χρηματοδότηση την επιλογή της πολιτείας να ζητεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει για την άσκηση του πρωταρχικού δικαιώματος του κάθε αθλουμένου και μάλιστα σε μία συγκυρία κατά την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πάταξη της γραφειοκρατίας αποτελεί αυτοσκοπό.

Το μόνο που επιτυγχάνεται με όλη αυτή την διαδικασία είναι να δημιουργούνται έριδες και προστριβές μεταξύ των σωματείων και των Ο.Τ.Α . που καλούνται να εφαρμόσουν πρακτικά ανεφάρμοστες οδηγίες των οποίων η σκοπιμότητα απέχει κατά πολύ ακόμα και από αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα για την παροχή δυνατότητας στον οποιονδήποτε να επιδίδεται στον αθλητισμό.

Θεωρούμε ότι οι αιρετοί άρχοντες του Νομού μας αντιλαμβανόμενοι και την δική τους ευθύνη θα ενστερνιστούν τους προβληματισμούς μας και θα αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία, ώστε η κραυγή αγωνίας των ερασιτεχνικών σωματείων να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και σύντομα να έχουμε όλοι την χαρά να ξαναδούμε τους αγωνιστικούς χώρους να σφύζουν από ζωή”.

Previous ArticleNext Article