Ελασσόνα

Κουρομπίνας Διονύσης: 4.000.000 Ευρώ για τον κόμβο?

Στον κυκλικό κόμβο Ελασσόνας υπάρχει η πινακίδα που απεικονίζεται στο κείμενο μου.
4.000.000 Ευρώ για τον κόμβο?
Είναι μήπως και για τον κόμβο που θα γίνει στο LIDL?
Είναι για διάφορα άλλα έργα που γίναν εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε την Ποταμιά το 2017?
Είναι για την Περιφερειακή οδό της Ελασσόνας (By Pass)?
Εν πάση περιπτώσει στο τελευταίο ΔΣ στις 14 Φεβρ. 2023 ρώτησα που δαπανήθηκε αυτό το ποσό και πόσο τελικά κοστίσε ο κόμβος Ελασσόνας , σαφή απάντηση δεν πήρα .
Το μεγάλο αυτό ποσό προοριζόταν για περιοχές του Δήμου μας που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα το 2017 (Ποταμιά) και τελικά αντί για αυτό ο Δήμος Ελασσόνας πρότεινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κόμβους?
Δηλαδή 4.000.000 ευρώ δαπανήθηκαν στον τόπο μας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση των Δημ. Συμβούλων και των Δημοτών μας από την Δημ, Αρχή που επενδύθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό.
Ας κάνουμε μία ανασκόπηση για να ξεκαθαρίσει τι επιτέλους έγινε με τον κόμβο και την μονοδρόμηση της γέφυρας του Ελασσονίτη ποταμού.
Θα σας γνωστοποιήσω τα στάδια μελέτης και υλοποίησης του έργου.
• Στις 4/12/2020 ο Δήμος Ελασσόνας δίνει με απευθείας ανάθεση το ποσό των 19.641,30 ευρώ ( Συμπ.Φ.Π.Α.) για υποστηρικτικές εργασίες καταγραφής, αποτύπωσης και ωρίμανσης..φακέλου στην ΚΑΦΦΕ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ.
• Στις 15/12/2021 η Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα το τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων με αριθμό Πρωτ. 495922 εγκρίνει μελέτη – τεχνική περιγραφή του Δ. Ελασσόνας χωρίς να υπάρχει προϋπολογισμός!
• Στις 21/12/2021 συνεδριάζει το ΔΣ Ελασσόνας και εκεί ο κ. Καρανίκας αφού πήρε τον λόγο είπε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις συζητήθηκαν και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της οποίας είναι πρόεδρος και εισηγείται την Μονοδρόμηση της γέφυρας του Ελασσονίτη ποταμού με ότι αυτό συνεπάγεται για το Βαρόσι και γενικά για την κυκλοφορία των οχημάτων. Ο ίδιος εξηγεί πως οι προτεινόμενες ρυθμίσεις εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ιδιοκτησίες, επιχειρήσεις, χώρους στάθμευσης κ.λ.π. η απόφαση είναι αναρτημένη στο ‘’Διάυγεια΄΄ με αριθμό ΑΔΑ: Ψ4ΑΧΩΡΟ-Δ7Γ όπου μπορεί να ανατρέξει κάποιος και να δει τι ψηφίσανε τα μέλη της Ποιότητας Ζωής.
Είναι σημαντικό ο Δ. Ελασσόνας για τα έργα που γίνονται στην περιοχή μας σε συνεργασία με την Περ. Θεσσαλίας ή με οποιοδήποτε άλλο φορέα να φροντίζει να ενημερώνεται και να ενημερώνει, για να μην υπάρχουν ερωτηματικά και εύλογες απορίες .
Με τιμή και αξιοπρέπεια
Ο ανεξάρτητος Δ. Σύμβουλος
Κουρομπίνας Διονύσης
Previous ArticleNext Article