Λάρισα

Κουρέτας: Tι τρώνε στο Άγιο Όρος και τα θεσσαλικά προϊόντα

Στη διατροφή και την αυτάρκεια εστιάζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σε κείμενό του σε μέσο κοινωνικής δικτώσης.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Στο Άγιο Όρος τρώνε ψάρια, μαλάκια, γιαούρτι, κρασί, ντομάτες, μαρούλια, ζυμώνουν ψωμί, ελιές , αυγά, τυρί, ζαρζαβατικά, χαλβά, ρύζι, φασόλια, πατάτες.
Εκτός από το γιαούρτι που το φέρνουν απέξω, το φαγητό είναι νόστιμο και υγιεινό και παράγεται όλο εκεί μέσα. Όπως θα μπορούσε το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού μας να παράγεται εδώ στη Θεσσαλία: τυριά, γιαούρτι, φρούτα, μαύρο ψωμί, αυγά, κρέας αρνί η κατσίκι, μέλι, κρασί, τσίπουρο, ντομάτες, χαλβάς, ξινόγαλο και αριανι και ψάρια.
Πάρτε ιδέες για όμορφο τραπέζι και μην βλέπετε πολύ τηλεόραση.
Αυτάρκεια. Μη καταναλωτισμός. Ο άνθρωπος ελευθερώνεται πρώτα όταν δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το που θα βρει το φαγητό του.

Τέλος όταν το μαγειρέψει κάποιος γνωστός μας είναι αλλιώς από το ανώνυμο φαγητό. Βάζει την προσωπική του ψυχή στο μαγείρεμα. Γίνεται νόστιμο και πιο υγιεινό.

Να προσέχετε τον εαυτό σας».

larissanet.gr

Previous ArticleNext Article