Λάρισα

Δημήτρης Ευθυμίου: Κορονοϊός και αισχροκέρδεια

Η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτοφανή δοκιμασία λόγω κορονοϊού και είναι για την πλειονότητα των ανθρώπων κάτι πρωτόγνωρο. Ελάχιστοι μπορούσαν να διανοηθούν ότι αυτά που βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας θα συνέβαιναν στην πραγματικότητα.

Κι όμως είναι η αλήθεια, την οποία όλοι μας, Πολιτεία, αρμόδιες αρχές και πολίτες, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ωστόσο, πέρα από τα προφανή γενικά, τα οποία αν και ακούγονται αυτονόητα η ζωή έδειξε αυτές τις ημέρες ότι κι αυτά μάς δυσκολεύουν να τα εφαρμόσουμε, υπάρχουν και μερικά ακόμη που η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει. Πρώτον και σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών από πολίτες την αισχροκέρδεια στην αγορά μασκων πολλαπλής χρήσης από φορείς.

Παρατηρούνται πολλά φαινόμενα αισχροκέρδειας σε ό,τι αφορά προϊόντα και συγκεκριμένα στις μάσκες, καθώς ορισμένοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τις αυξημένες ανάγκες και την αγωνία του κόσμου. Η Πολιτεία έχει χρέος να δείξει αντανακλαστικά και να παρέμβει με τη δέουσα αποφασιστικότητα.

Previous ArticleNext Article