Λάρισα

Κορωνοϊός: 12.736 αστυνομικοί έλεγχοι – 341 παραβάσεις στη Λάρισα

12736 αστυνομικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων εφαρμογής διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Οκτώβριο στη Λάρισα, και βεβαιώθηκαν 341 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Αναλυτικά:

Απαγόρευση λειτουργίας υγ. ενδιαφέροντος: 1 παράβαση
Μη χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων (150 ευρώ): 279 παραβάσεις
Παραβάσεις περιορισμού κίνησης: 51 παραβάσεις
Κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων: 10 παραβάσεις
Αναστολή λειτουργίας για παράβαση ωραρίου: 3 παραβάσεις
Αναστολή λειτουργία για υπεράριθμους: 4 παραβάσεις
Έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων εφαρμογής διασποράς του κορωνοϊού: 12736

Σύνολο
341 παραβάσεις
0 συλλήψεις
7 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων

«Σε μια προσπάθεια εφαρμογής της νομοθεσίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού η Ελληνική Αστυνομία έχει αναλάβει την τήρηση των μέτρων εφαρμογής χωρίς να έχει στόχο την τιμωρία, αλλά τη συμμόρφωση».

Με τα λόγια αυτά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ μιλώντας στη LP εξηγεί πως το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί στην Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί πως αυτά εφαρμόζονται στο σύνολο τους.

«Το Νοέμβριο είναι σίγουρο πως οι έλεγχοι θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταθούν καθώς πλέον ο νομός της Λάρισας έχει τεθεί στο ανώτατο επίπεδο του χάρτη υγειονομικής προστασίας, κάτι που συνεπάγεται πως τα μέτρα είναι αυστηρότερα και όλοι θα χρειαστεί να συμβάλλουν στην τήρηση τους», μας εξηγεί ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, σημειώνοντας ταυτόχρονα, πως «είναι στο χέρι των πολιτών να συμβάλλουν και αυτοί με τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια περιορισμού του φονικού ιού».

«Στόχος μας δεν είναι οι συλλήψεις αλλά η προτροπή προς συμμόρφωση, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία», καταλήγει ο ίδιος.

Λ.Π.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article