Ελλάδα

Κολωνός: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 53χρονος και ο 42χρονος παιδοβιαστής

Το «κατώφλι» της 33ης ανακρίτριας Αθηνών θα περάσει σήμερα ο 53χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό.

Η σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο μετά την σύλληψη του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή.

Την ίδια ώρα η αστυνομία ψάχνει μήπως και άλλα παιδιά έχουν υποστεί την ίδια φρίκη από τον 53χρονο.

Ο κατηγορούμενος πρόκειται σήμερα (12.10.2022) να απολογηθεί αντιμετωπίζοντας σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών.

Συγκεκριμένα, του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και νόμο περί όπλων.

Ο 53χρονος φέρεται να έκλεινε τα ραντεβού με τους «πελάτες» για το βιασμό του 12χρονου κοριτσιού μέσω internet και καθόριζε εκείνος το σημείο απ’ όπου εκείνοι θα παραλάμβαναν το παιδί αλλά και το σημείο όπου θα επέστρεφαν. Τα σημεία αυτά δεν ήταν ποτέ τα ίδια και ποτέ στη γειτονιά, όπου ο κατηγορούμενος ήταν «πρόσωπο υπεράνω υποψίας».

Στον ανακριτή και ο 42χρονος

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί και ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του τα στοιχεία του οποίου επίσης δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή. Πρόκειται για τον Ιωάννη Σοφιανίδη ο οποίος κατηγορείται για για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και εμπορία ανθρώπων.

Η υπόθεση έχει σοκάρει. Όπως φέρεται να προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 53χρονος, ο οποίος εμφανίζεται ως το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, δρούσε μεθοδικά ενώ φέρονται να εμφανίζονται ατόμων τα οποία επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στη 12χρονη, αλλά στην πραγματικότητα διαχειριζόταν ο κατηγορούμενος.

Ψάχνουν και τους υπόλοιπους

Αυτή τη στιγμή οι έρευνες των αρμόδιων αρχών εστιάζουν πάντως στον εντοπισμό νέων προσώπων που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση με τον εισαγγελέα να έχει ήδη ασκήσει κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 200 άτομα είχαν επικοινωνήσει με τον κατηγορούμενο στην προσπάθεια τους να κλείσουν ραντεβού με το ανήλικο κορίτσι έναντι αμοιβής ενώ το κοριτσάκι φέρεται να έχει αναφέρει στους αστυνομικούς ότι βιάστηκε από τουλάχιστον 10-15 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος δηλώνει αθώος και φωτογραφίζει άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης, λέγοντας ότι γνώριζε τα πάντα και ήταν εκείνο που δημιούργησε το προφίλ του κοριτσιού στα social media.

 

Πηγή: newsit.gr

Previous ArticleNext Article