Λάρισα

«Κόκκινος συναγερμός» στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας- χθες έγιναν 80 επισκέψεις και 18 εισαγωγές στο πανεπιστημιακό

Ασφυκτική πίεση δέχονται πλέον τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Χθες στην εφημερία του το πανεπιστημιακό είχε 80 επισκέψεις περιστατικών από τα οποία στα 18 έγινε εισαγωγή, ενώ πλέον δεν υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ–covid και βαριά περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης μεταφέρονται σε Λαμία και Χαλκίδα.

Το Γενικό που σήμερα αναμένεται να έχει την πιο δύσκολη εφημερία από την αρχή της πανδημίας, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα κενό κρεβάτι, έχει αιτηθεί τη συνδρομή ιδιωτικών κλινικών με τη χορήγηση 68 κλινών, από τις οποίες οι 30 είναι για περιστατικά covid, 30 απλές κλίνες και 8 που αφορούν περιστατικά σε ΜΕΘ. Μέχρι το πρωί και παρά τις συνεχείς διαβουλεύσεις δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση με τις ιδιωτικές κλινικές από τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη, αναμένεται ωστόσο αυτό να συμβεί μέσα στην ημέρα.

Χθες είχαμε 199 κρούσματα στη Λάρισα και συνολικά 403 στη Θεσσαλία, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση και σε Μαγνησία με 118 και Τρίκαλα με 70 κρούσματα.
Φυσικό επόμενο να δέχονται μεγάλη πίεση και τα νομαρχιακά νοσοκομεία των δύο αυτών περιοχών της Θεσσαλίας, αν και στο Βόλο οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν από 4 σε 8 , ενώ στην Καρδίτσα δεν υπάρχει δυνατότητα περεταίρω επέκτασης…

Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών είναι ανεμβολίαστοι όλων των ηλικιών, κυρίως από χωριά και κωμοπόλεις, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή.
«Δεχόμαστε περιστατικά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Στα πρώτα δίνουμε σχεδόν αμέσως εξιτήριο αφού τα συμπτώματα είναι ελαφρά, εκτός σπάνιων περιπτώσεων που έχουν υποκείμενα νοσήματα, ή πολύ μεγάλη ηλικία, τα δε δεύτερα (ανεμβολίαστοι) σχεδόν όλα καταλήγουν σε εισαγωγή είτε σε απλή κλίνη είτε σε ΜΕΘ-covid» μας εξηγούσε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο ΓΝΛ Απόστολος Κομνός.

Μάλιστα ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης έκανε την πρόταση χθες μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» να αναλάβουν πρωτοβουλία η Ιατρική και το τμήμα Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να κάνουν επισκέψεις στα χωριά, καθηγητές και φοιτητές, όπου να ενημερώνουν τους κατοίκους για την ανάγκη να κάνουν το εμβόλιο.
Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη είναι το γεγονός ότι χάνονται πλέον νέοι άνθρωποι, ανεμβολίαστοι, όπως συνέβη σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από χωριά της Θεσσαλίας.

Πηγή: thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article