Λάρισα

Κόκκαλης:«Ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και φορολογική διοίκηση και κούρεμα των οφειλών της πανδημίας

Ύστερα από σχεδόν δυο χρόνια πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, που επέφερε μακρά και παρατεταμένη οικονομική κρίση, με ολικά lockdowns, τα οποία έδωσαν εν συνεχεία την θέση τους σε επιστροφή στην εργασιακή και οικονομική κανονικότητα υπό όρους περιορισμού και με μέτρα που ισοδυναμούν με άτυπη αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες, βρίσκονται σε απόγνωση. Διότι, ήρθαν αντιμέτωποι με συσσωρευμένες οφειλές προς Δημόσιο, ΕΦΚΑ, προς ιδιώτες πιστωτές και Τραπεζικά Ιδρύματα, ενώ νομοτελειακά οι οφειλές των μοκροεπιχειρήσεων, έχουν επηρεάσει και δημιουργήσει οφειλές και στα νοικοκυριά.

Σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων – νοικοκυριών, προστίθεται η ραγδαία αύξηση των τιμών στην ενέργεια, στην θέρμανση, στα βασικά και πρώτης ανάγκης καταναλωτικά αγαθά, πλην όμως η Κυβέρνηση και το Οικονομικό επιτελείο παρακολουθούν αδρανείς τις εξελίξεις και αφήνουν τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα ανασφαλείς και έκθετους.

Απαιτούνται νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να καταστεί βιώσιμη και αξιοπρεπής, γεγονός που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας και του κοινωνικού κράτους.

Η θέσπιση ευνοικών ρυθμίσεων των οφειλών προς το Δημόσιο, με δυνατότητα μακράς αποπληρωμής ήτοι 120 δόσεων, όπως είχε θεσπίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, με ταυτόχρονο κούρεμα της οφειλής, και μάλιστα οριζόντια, για όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, αποτελεί μια καίρια και αποτελεσματική νομοθετική παρέμβαση. Θα αποτελέσει μια ένδειξη από πλευράς Κυβέρνησης σεβασμού στο κοινωνικό κράτος, στον πολίτη και στην αξιοπρεπή και ασφαλή επιβίωση του.

Previous ArticleNext Article