Λάρισα

Κόκκαλης: Στον «αέρα» η λειτουργία της Γαστρεντερολογικής του ΓΝΛ – Μεγάλες οι ευθύνες Μητσοτάκη και Πλεύρη

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας ασκεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που εμφανίζει η Γαστρεντερολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η λειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα». Η πλήρης εγκατάλειψή της διαπιστώνεται με σειρά λυπηρών φαινομένων όπως τα γραφεία των γιατρών που λειτουργούν στον… διάδρομο (!), η απουσία μόνιμων κλινών αφού φιλοξενείται σε άλλη (στη χειρουργική) κλινική, η έλλειψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, η απουσία έστω κι ενός επικουρικού και η υποχρηματοδότηση για την προμήθεια υλικών.

Το αποκορύφωμα της κυβερνητικής αναλγησίας όμως είναι πως εδώ και δύο χρόνια (!) εκκρεμεί στο υπουργείο Υγείας η πιστοποίηση της καταλληλόλητας της κλινικής για ειδικευόμενους γιατρούς. Πόσο πιο κάτω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο του κ. Πλεύρη…

Η κλινική σήμερα λειτουργεί χάρη στις αξιέπαινες προσπάθειες του διευθυντή κ. Δημήτρη Παρούτογλου και του λιγοστού προσωπικού, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Για πόσο όμως;».

Previous ArticleNext Article