Ελασσόνα

Κόκκαλης σε Μακρή: «Να μην καταργηθούν τα λυκειακά τμήματα στην ιστορική Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης»

Να πάρει πίσω την απόφαση της που καταργεί τα λυκειακά τμήματα στην ιστορική Οικονόμειο Σχολή της Τσαριτσάνης, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.

Αναλυτικά, στην αναφορά του που επισυνάπτει και την επιστολή του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Γάτσα, ο πρώην υφυπουργός σημειώνει τα εξής: «Η υπ’ αριθ. 106077/Δ2 της 01-09-2021 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την «κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού» των Γενικών Λυκείων, δεν εγκρίνει για την νέα σχολική περίοδο 2021- 2022 τα ολιγομελή τμήματα των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών- Θετικών/Υγείας και Πληροφορικής- Οικονομίας της Γ’ τάξης των Λυκειακών Τάξεων Τσαριτσάνης, η οποία και με βάση την απόφαση αυτή κλείνει. Επίσης δεν εγκρίνεται ένα τμήμα Ανθρωπιστικών σπουδών που έχουν επιλέξει 2 μαθητές της Β τάξης με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διασπάται η τάξη και να κινδυνεύει και αυτή με κλείσιμο, γεγονός που οδηγεί όχι μόνο σε υποβάθμιση του σχολείου αλλά και στην πιθανή οριστική κατάργηση του.

Αν και η αιτιολογία της ανωτέρω  πολιτικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, είναι ότι ο αριθμός των μαθητών στις συγκεκριμένες ομάδες προσανατολισμού είναι μικρός, υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν λειτουργήσει και τμήματα με λιγότερους μαθητές.

Λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό αριθμό των μαθητών που  φοιτούν σήμερα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Οικονομείου Σχολής (στεγάζεται και το Γυμνάσιο Τσαριτσάνης στο οποίο φοιτούν συνολικά 42 μαθητές ) διαπιστώνουμε μία δυναμική με αυξητικές τάσεις για τα επόμενα χρόνια στο Λύκειο Τσαριτσάνης.

Η έκδοση της απόφασης αυτής του Υπουργείου λίγες ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους και το γεγονός ότι αφορά τους μαθητές της Γ’ τάξης αλλά και της Β’, συνεπάγεται ολοκληρωτική ανατροπή των σχεδιασμών των οικογενειών των μαθητών και των ίδιων των παιδιών που αναγκάζονται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και καθημερινά να μετακινούνται είτε με το λεωφορείο, με όποιους κινδύνους ελλοχεύει αυτό για την υγεία τους, αλλά και την υγεία των οικογενειών τους, είτε με ταξί επιβαρύνοντας περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Παρακαλούμε για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση επίλυση και δρομολόγηση των ανωτέρων και σχετική ενημέρωση μας.»

Previous ArticleNext Article