Λάρισα

Κόκκαλης σε Κεραμέως: Γιατί διακόπηκαν μεσούσης της χρονιάς τα σχολικά γεύματα σε δημοτικά της Λάρισας;

Εξηγήσεις από την αρμόδια υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, σχετικά με τις καταγγελίες γονέων πως μεσούσης της σχολικής χρονιάς διακόπηκαν τα γεύματα στα δημοτικά σχολεία τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα».

Στην αναφορά του ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει τα εξής: «Κυρία υπουργέ, το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα δημοσιευμένη καταγγελία γονέων των μαθητών, που φοιτούν στο 16ο και 32ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας, σύμφωνα με την οποία αιφινιδίως και μεσούσης της σχολικής χρονιάς, διεκόπη η συνέχιση του προγράμματος «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ». Τούτο έχει ως συνέπεια, οι μαθητές που φοιτούν στην ολοήμερη λειτουργία των σχολείων αυτών από την Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, να οφείλουν να εξασφαλίζουν με μέριμνα των γονέων τους την καθημερινή σίτιση. Δεν πρέπει δε να αμεληθεί το γεγονός ότι, η ενημέρωση για την διακοπή του προγράμματος έγινε και αιφνιδίως και στους ίδιους τους μαθητές και όχι στους γονείς αυτών ή στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, παραμένοντας άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους διεκόπη η εξέλιξη του Προγράμματος, το πρόσκαιρο ή μη της διακοπής και η τυχόν επανέναρξή του.

Αναλυτικά η καταγγελία έχεις  ως εξής:

«Τα Δημοτικά σχολεία 16ο και 32ο είχαν ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα” εκ τον οποίο το 32ο μόνο τους τελευταίους 2 μήνες ενώ το 16ο από τον προηγούμενο χρόνο.

Την Παρασκευή ενημέρωσαν τα παιδιά και όχι τους γονείς ότι δεν θα υπάρξουν από Δευτέρα και να κανονίσουμε την σίτιση για τα παιδιά του ολοήμερου».

Κατόπιν των ανωτέρω.

Παρακαλώ για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό αφενός την ορθή ενημέρωση για τους λόγους διακοπής του Προγράμματος στα εν λόγω δημοτικά σχολεία, αφετέρου για την λήψη μέτρων άμεσης επαναφοράς του σχολικού Προγράμματος «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ».»

Previous ArticleNext Article