Ελασσόνα

Κόκκαλης σε Γεωργαντά: Σε απόγνωση οι αγρότες από τις επιδρομές αγριόχοιρων – Οι λύκοι στην Ελασσόνα

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες γεωργοί αροτραίων καλλιεργειών από τις καθημερινές επιδρομές αγριόχοιρων στα σπαρμένα χωράφια τους, τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικό τύπου σύμφωνα με το οποίο στην ευρύτερη περιοχή του δήμου  Τυρνάβου καθημερινά τα σπαρμένα χωράφια εκατοντάδων γεωργών αροτραίων καλλιεργειών  δέχονται επιδρομές από κοπάδια αγριόχοιρων με αποτέλεσμα  «τη μία μέρα να σπέρνουν τα χωράφια τους και την επομένη να τα βρίσκουν οργωμένα στην κυριολεξία».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι γεωργοί βρίσκονται σε απόγνωση αφού είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην πάρουν σοδιά την άνοιξη ενώ όπως σημειώνουν είναι δύσκολο να πετύχουν κάποια αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ αφού ο κανονισμός δεν προβλέπει τέτοιου είδους αποζημιώσεις» και «καλούν την πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά τους και να αναζητήσει τρόπους για να τους προστατέψει.»

Επιπλέον επισημαίνεται ότι «έντονη είναι η ανησυχία σε κατοίκους και κτηνοτρόφους στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας και ειδικά στους δήμους Φαρκαδόνας και Ελασσόνας όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, εμφανίστηκαν λύκοι οι οποίοι επιτίθενται σε κοπάδια ζώων».

Previous ArticleNext Article