Λάρισα

Κόκκαλης σε Γεωργαντά: Εδώ και τώρα μέριμνα για να μη ξεμείνουν και φέτος οι αγρότες από εργατικά χέρια

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου ο πρωτογενής τομέας να μη μείνει στην κρίσιμη συγκομιστική περίοδο από εργατικά χέρια, απευθύνει με αναφορά του στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης επικαλείται επιστολή αγροτών από την περιοχή της επαρχίας Αγιάς, στην οποία ζητείται να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την περυσινή σεζόν λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, κυρίως αλλοδαπών, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη συγκομιδή κερασιών, καθώς και το παρατεταμένο άκαιρο αραίωμα μήλων με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα, αλλά και με προβληματική καρποφορία στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει στην αναφορά του πως «το περυσινό πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα στην κυβέρνηση που πρέπει να κινηθεί άμεσα σε όλα τα επίπεδα, ώστε φέτος ο εύφορος Θεσσαλικός κάμπος, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας να μη ξεμείνουν από εργατικά χέρια. Μετά την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση που έχει εκτινάξει το κόστος παραγωγής, μία ενδεχόμενη ολιγωρία στον συγκεκριμένο τομέα θα ήταν καταστροφική».

Previous ArticleNext Article