Λάρισα

Κόκκαλης: «Ιανός» ο Μητσοτάκης, τάζει σχέδιο για την ενεργειακή κρίση ενώ κόβει το ρεύμα σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και ΤΟΕΒ

Με τον διπρόσωπο θεό της αρχαιότητας Ιανό, παρομοιάζει τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή αφενός τις δηλώσεις του περί σχεδίου ενίσχυσης λόγω της ενεργειακής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα κόβεται το ρεύμα σε αγρότες, κτηνοτρόφους και ΤΟΕΒ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Ως άλλος Ιανός, ο πρωθυπουργός τάζει με το ένα του «φιλολαϊκό» πρόσωπο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, από την άλλη όμως, το πραγματικό ανάλγητο πρόσωπο του, επιτρέπει να κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και ΤΟΕΒ.

Ω, ποία ειρωνεία! Δυστυχώς οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των αγροτών και των κτηνοτρόφων φθάνουν μόλις στο 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής και όχι στο εξαγγελθέν 80%, με αποτέλεσμα την πιο κρίσιμη περίοδο, να μην μπορούν να εκκινήσουν τις καλλιεργητικές του εργασίες.

Την ίδια ώρα, η ψηφισμένη και εφαρμοσμένη από τον κ. Χατζηδάκη, παύση εκπροσώπησης, έχει ως αποτέλεσμα, η επανασύνδεση του ρεύματος θα γίνεται δύο ολόκληρους μήνες μετά την εξόφληση!

Ας συνέλθουν, ας σταματήσουν να αυτοαποθεώνονται και ας καταλάβουν πως ειδικά αυτή την περίοδο δεν πρέπει να είναι κανένα αγροτικό ή κτηνοτροφικό ρεύμα κομμένο!

Αφήστε τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και δώστε τώρα ανάσα με ευνοϊκές ρυθμίσεις στον πρωτογενή τομέα».

Previous ArticleNext Article