Ελασσόνα

Κόκκαλης: Η κυβέρνηση έταξε επιδοτήσεις, οι παραγωγοί στην Ελασσόνα καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος πολλών χιλιάδων ευρώ

Τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει αγρότες, παραγωγοί λαϊκών αγορών από την περιοχή της Ελασσόνας, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, πραγματοποιώντας αναφορά στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν στον ηλεκτρονικό τύπο της Λάρισας, ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε αγρότες στην Ελασσόνα, για να διαπιστώσει δια ζώσης το μέγεθος του εμπαιγμού από την κυβέρνηση, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις περί «επιδότησης του 80%» καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικούς λογαριασμούς ενέργειας!

Στην αναφορά του ο κ. Κόκκαλης ζητεί εξηγήσεις από τον κ. Σκρέκα, αλλά και πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των λογαριασμών, ενώ σε δήλωσή του σημειώνει πως «η κοροϊδία και στο ηλεκτρικό ρεύμα συνεχίζεται από την κυβέρνηση των «αρίστων». Αδιάψευστος μάρτυρας οι λογαριασμοί ρεύματος που εκδόθηκαν μόλις πριν από μία εβδομάδα. Παραγωγοί λαϊκών αγορών στην Ελασσόνα έπαθαν ηλεκτροσόκ βλέποντας πως για καλλιέργεια 30 στρεμμάτων κηπευτικών και τριφυλλιού, με αρδευτική περίοδο δύο μηνών, πρέπει να πληρώσουν 6.400 ευρώ (!), εκ των οποίων η επιδότηση είναι μόλις 2.500 ευρώ. Άλλος παραγωγός, με μικρότερη κατανάλωση, καλείται να πληρώσει 5.000 ευρώ με επιδότηση μόλις 1.600 ευρώ!

Αλήθεια όμως… Ο κύριος Μητσοτάκης δεν δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθεί το 80% των αυξήσεων; Αν ναι, πώς και πότε θα καλυφθούν τα επιπρόσθετα, από τα συνήθη, 2.500 ευρώ στους ανθρώπους του μεροκάματου; Ως «αγρότης» πρωθυπουργός – αφού ως γνωστόν λαμβάνει και επιδοτήσεις) μπορεί να νιώσει τον πόνο και τις αγωνίες αυτών των ανθρώπων;

Το ψέμα δε ζει για να γεράσει. Όσα ψέματα και να πουν, τους διαψεύδει διαρκώς η πραγματικότητα.»

Previous ArticleNext Article