Λάρισα

Κόκκαλης: Η κυβέρνηση απροκάλυπτα ιδιωτικοποιεί και το νερό!

«Η Κυβέρνηση απροκάλυπτα ιδιωτικοποιεί το νερό διαλύοντας της ΔΕΥΑ όλης της χώρας» τονίζει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Η Κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιο της για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού, με αιφνίδιο τρόπο κατέθεσε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του οποίου οι προτεινόμενες διατάξεις μεθοδεύουν την πλήρη διάλυση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας.

Παρόλο που οι ΔΕΥΑ της χώρας απέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια τη χρησιμότητά τους και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών τους στους πολίτες επιτελώντας δια νόμου κοινωφελή σκοπό διαχειριζόμενες δημόσιο αγαθό, απαξιώνονται ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση αγνοεί και παραλείπει σκοπίμως να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των ΔΕΥΑ και με το πρόσχημα της δήθεν τήρησης αρχών διαφάνειας και αποτελεσματικότητας στερεί από τους πολίτες τη χρήση του νερού ως δημόσιο αγαθό. Η αλλοίωση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα διαχείρισης του ύδατος είναι αντισυνταγματική, το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ανήκει σε όλους τους πολίτες και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους το στερήσει.

Η βιασύνη και η προχειρότητα της σύνταξης του νομοσχεδίου, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις θέσεις και τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών ενώ αποδεικνύει και την παντελή αδιαφορία της για τις συνέπειες του αποκλεισμού σε πλήθος συμπολιτών μας».

Previous ArticleNext Article