Λάρισα

Κόκκαλης για πρόταση δυσπιστίας: Η αρχή του τέλους στο παρακράτος του «μεγάλου αδελφού» Μητσοτάκη

«Η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας θα είναι η αρχή του τέλους για το παρακράτος Μητσοτάκη, που μετέτρεψε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της σε ριάλιτι και ως άλλος «μεγάλος αδελφός» παρακολουθούσε κορυφαίους θεσμικούς, ισοπεδώνοντας ακόμη και τη στοιχειώδη και αυτονόητη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών». Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κόκκαλης συμπληρώνει επίσης πως «η κίνηση αυτή από τον κ. Τσίπρα αποτελεί γενναία πολιτική κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, η σημειολογία της οποίας δεν εξαντλείται, όπως οι γνωστοί υποβολείς διαμηνύουν, υποτιμώντας την αξία της, σε μια ευκαιρία προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Αλλά η πρόκληση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, είναι για τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θεσμική υποχρέωση προστασίας και περιφρούρησης της ίδιας της Δημοκρατίας, από τις εκτροπές του κ. Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τα εμπόδια που το παρακράτος έθετε, θα εισφέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις αποδείξεις από την ΑΑΔΕ, που τόσο καιρό ζητά ο κ. Μητσοτάκης, για τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και φίλων του Πρωθυπουργού, ακόμη και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Πλέον ο κ. Μητσοτάκης, όχι κρυπτόμενος, αλλά ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και του Ελληνικού λαού, θα λογοδοτήσει και θα ομολογήσει τον μηχανισμό επισυνδέσεων πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων, που έστησε στο Μαξίμου υπό τον έλεγχο της ΕΥΠ. Θα πρέπει να εξηγήσει ποιοι λόγοι εθνικής ασφάλειας άραγε επέβαλαν την επισύνδεση ακόμη και του κ. Χατζηδάκη, μέλους της δικής του Κυβέρνησης, ή την επισύνδεση του αρχηγού του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ.

Η αρχή του τέλους για την πιο σκοτεινή περίοδο και την πιο βαθιά πληγή της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, έχει ξεκινήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να οδηγεί την χώρα στο ξέφωτο της ευνομίας».

Previous ArticleNext Article