Λάρισα

Κόκκαλης για ενισχύσεις σε αγροτικά προϊόντα: Αδιόρθωτη η κυβέρνηση, συνεχίζει με επικοινωνιακά τεχνάσματα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις ανακοινώσεις αποζημιώσεων για σειρά αγροτικών προϊόντων, εξαπολύει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης. Όπως εξηγεί, «η κυβέρνηση δε διδάσκεται από τα λάθη της, συνεχίζει με την πολιτική των ψευδαισθήσεων και των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων».

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Όταν ανακοινώθηκε η στήριξη των 300 ευρώ στους μηλοπαραγωγούς τη χαρακτήρισα ως θετική εξέλιξη, αλλά επιφυλάχθηκα για τις λεπτομέρειες, εκεί όπου συνήθως κρύβεται ο… «διάβολος». Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ – και το εύχομαι από καρδιάς αυτό – αλλά όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε ένα μπαράζ αποκλεισμού πλήθους μηλοπαραγωγών αλλά και σε ένα σημαντικό ψαλίδισμα του ποσού της ενίσχυσης των 300 ευρώ.

Σε ότι αφορά τα κάστανα, τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση συνιστούν ωμή κοροϊδία, καθώς τα 150 ευρώ φαντάζουν με προεκλογικό φιλοδώρημα.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δε διδάσκεται από τα λάθη της, συνεχίζει με την πολιτική των ψευδαισθήσεων και των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων.

Μόλις χθες, κατέθεσα ερώτηση με ακόμη 41 συναδέλφους βουλευτές, ρωτώντας την κυβέρνηση γιατί, ενώ μπορεί, ενώ έχει τη δυνατότητα, δεν αυξάνει τις αποζημιώσεις «de minimis» κατά 26 εκ. ευρώ; Η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία υφίσταται από τον Μάρτιο του 2020, αλλά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είτε από ανικανότητα, είτε από αδιαφορία, βρίσκονται σε έναν λήθαργο εξαιρετικά επικίνδυνο για τον πρωτογενή τομέα.»

Previous ArticleNext Article