Λάρισα

Κόκκαλης από Βρυξέλλες: Αύξηση των κονδυλίων για την στήριξη των αγροτών-κτηνοτρόφων εκτός αυτών της ΚΑΠ

Συνάντηση με τα στελέχη της Μονάδας Αγροτικής Ανάπτυξης της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας (ΜΑΕΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ο βουλευτής Λαρίσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κόκκαλης αντάλλαξε απόψεις για το μέλλον της ελληνικής Αγροτικής παραγωγής και στα ευρωπαϊκά σχέδια των διαπραγματεύσεων ζητώντας την αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων  για την στήριξη των  παραγωγών  -εκτός ΚΑΠ- από την διεθνή οικονομική κρίση, λόγω μη διάθεσης προϊόντων όπως μήλα, κάστανο, αμύγδαλα, αχλάδι και άλλα οπωροφόρα. Από το πρόσφατο πακέτο των 28 εκατομμυρίων ευρώ, ο νομός Λάρισας δεν «είδε» ούτε ένα ευρώ.

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τόνισε στα μέλη της ελληνικής Αντιπροσωπείας πως διαφώνησε με τον χειρισμό της ελληνικής κυβέρνησης για την απώλεια της  συνδεδεμένης ενίσχυσης στα μήλα και στα κελυφωτά. Επίσης, ζήτησε την ομαλή μετάβαση στην πράσινη συμφωνία.

«Κρίνω πλέον επείγουσα και επιτακτική την ανάγκη ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου για την νέα ΚΑΠ και σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ το προσεχές διάστημα», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Previous ArticleNext Article