Ελασσόνα

Κοινή εκπαιδευτική δράση του 1ου Γυμνασίου Ελάσσονας και του ΚΠΕ (ΦΩΤΟ)

Στις 7 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη, τμήμα της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας υλοποίησε δράση στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου – Ελασσόνας.  Το εκπαιδευτικό βιωματικό μάθημα ήταν στα πλαίσια της φετινής συνεργασίας του ΚΠΕ με υλοποίηση καινοτόμου προγράμματος για την υιοθέτηση χώρων πρασίνου εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Έτσι, μετά την πρώτη δράση που έλαβε χώρο στον λόφο του Προφήτη Ηλία τον προηγούμενο μήνα, με το ΚΠΕ και επικεφαλής τον Διευθυντή του κ. Αντρέα Γκανάτσιο και τον εκπρόσωπο του 1ου Γυμνασίου κ. Βασίλη Ζαρζώνη, οι μαθητές παρακολούθησαν δια ζώσης μάθημα που αφορούσε στο εποχιακό κλάδεμα των δέντρων και προγραμμάτισαν την επόμενη τους δράση που σχετίζεται με δεντροφύτευση του αύλειου χώρου του σχολείου τους. Παράλληλα, οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους σε ερωτήσεις προς τους καθηγητές σχετικά με το πράσινο των αστικών χώρων και έμαθαν αρκετά πράγματα για τα είδη δέντρων και φυτών που ενδείκνυνται για ανάλογους χώρους.

Οι μαθητές, αφού ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκπαιδευτική τους εμπειρία σχετικά με το περιβάλλον, επέστρεψαν στα μαθήματά τους γεμάτοι γνώσεις, ιδέες αλλά και ευαισθησίες από αυτή την εκπαιδευτική αλλά και πολύτιμη δράση.

Previous ArticleNext Article