Ελασσόνα

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ επισκέφθηκε την στρατιωτική μονάδα ΚΕΟΑΧ Ολύμπου

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, αποτελούμενο απο τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του Κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο, Τέλη Μίαρη, μέλος του Τ.Γ Υπαίθρου Λάρισας του Κόμματος και Στέλιο Τσικριτσή, νεοεκλεγέντα δήμαρχο Τυρνάβου και μέλος της Τ.Ε Υπαίθρου Λάρισας του Κόμματος, επισκέφθηκε την στρατιωτική μονάδα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων, στην περιοχή «Βρυσοπούλες» του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1.820 μ.

Η διοίκηση του ΚΕΟΑΧ, με επικεφαλής τον διοικητή της αντισυνταγματάρχη Σωτήριο Πλιάτσικα, αξιωματικούς και στρατιώτες που υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, υποδέχθηκαν ένθερμα την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την οποία ενημέρωσαν για την λειτουργία της μονάδας και τα θέματα που τους απασχολούν, ανταλάσοντας ευχές εν όψει των γιορτών.

Κατά την συνάντηση, η αντιπροσωπεία των στελεχών του ΚΚΕ, προσέφερε συμβολικά ορισμένα δώρα προς τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της μονάδας (πίνακα ζωγραφικής του Γ.Φαρσακίδη, βιβλία για τους στρατευμένους, ημερολόγια ατζέντα για το 2024, καθώς και παραδοσιακά γλυκίσματα και τσίπουρο).

Επίσης τα στελέχη του Κόμματος, ενημέρωσαν τους αξιωματικούς και οπλίτες της μονάδας, ότι το ΚΚΕ σταθερά διεκδικεί την επίλυση των οικονομικών και εργασιακών προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και των προβλημάτων των οπλιτών, με πάμπολες παρεμβάσεις στη Βουλή και έξω απ’ αυτή (ερωτήσεις, αναφορές, καταγγελίες και μέσα απο τη δράση του στο εργατικό και νεολαίστικο κίνημα).

Υπογράμμισαν ότι και νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2024, κινείται σταθερά σε αντιλαική τροχιά, θυσιάζοντας τις ανάγκες των πολλών για την διασφάλιση των κερδών των λίγων σε όλους τους τομείς, γι’ αυτό το ΚΚΕ τον καταψήφισε, όπως και όλους τους προηγούμενους. Την ίδια ώρα προβλέπει εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στην Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια και αλλού, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων, όπως και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκονται σε επίπεδα 2009, η ακρίβεια κατατρώει το λαικό εισόδημα, η δημόσια υγεία και παιδεία εμπορευματοποιούνται και υποβαθμίζονται παραπέρα, η ζωή και οι περιουσίες των λαικών οικογενειών παραμένουν ανυπεράσπιστες απο πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, λόγω της εγκληματικής απουσίας αντίστοχιων έργων, γιατί αυτά θεωρούνται απο κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμους, κόστος μιας και δεν αποφέρουν σταθερά και μεγάλα κέρδη στο κεφάλαιο.

Για παράδειγμα, από τα 3,3 δισ. που διατέθηκαν το 2019, η κυβέρνηση έφτασε να διαθέτει στο ΝΑΤΟ 6,1 δισ. το 2024. Το 2022 η Ελλάδα ήταν για μια ακόμη χρονιά πρώτη στις διαθέσιμες δαπάνες για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, καταβάλλοντας το 3,54% του ΑΕΠ της, όταν η ΝΑΤΟική απαίτηση καλύπτεται με το 2% του ΑΕΠ.

Συχνότατα ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις ή άλλες “συμμαχικές” επιχειρήσεις. Το ετήσιο κόστος αυτών των συμμετοχών ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με επιπλέον τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τη συντήρηση αλλά και αντικατάσταση των πανάκριβων οπλικών συστημάτων, που εξαντλούν τον επιχειρησιακό χρόνο ζωής τους στις αποστολές του ΝΑΤΟ.

Παρά τα όσα λένε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και τα ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα, περί υπεράσπισης των συνόρων, δεν κρύβεται ότι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων ταυτίζεται ολοένα και περισσότερο με την αποστολή των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που έχουν επεκταθεί σε όλη τη χώρα, μετατρέποντάς την σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων.

Στον προϋπολογισμό μαζί με τη μισθοδοσία των στρατιωτικών εγγράφονται 2,8 δισ. ευρώ. Τι θα καλύψει άραγε μ’ αυτά η κυβέρνηση; Μήπως την απλήρωτη νυχτερινή εργασία των στελεχών, που εργάζονται τη νύχτα 8 ώρες αλλά πληρώνονται τις 5, ή τα απλήρωτα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και γενικά την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση;

Μήπως η κυβέρνηση θα αναλάβει το κόστος της μισθολογικής αναβάθμισης αξιωματικών (ΕΜΘ) με βάση τη βαθμολογική τους εξέλιξη; ‘Η μήπως θα τους χορηγήσει το επίδομα παραμεθόριων περιοχών; Θα τους καλύψει τα υπέρογκα ποσά που πληρώνουν για ενοίκια; Θα τους λύσει τα προβλήματα με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη;

Μέχρι σήμερα, η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, όπως και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τους αφήνει ακάλυπτους. Με την πολιτική τους αναγκάζουν στελέχη και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Για τους στρατιώτες: Θα τους καλύψει αλήθεια η κυβέρνηση τα έξοδα, που για 9 ή 12 μήνες επιβαρύνουν τον ήδη τσακισμένο οικογενειακό προϋπολογισμό;”

Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για πραγματική προάσπιση της άμυνας της χώρας όσο οι κυβερνήσεις την κρατάνε εγκλωβισμένη στο ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ, θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια σε κάθε εμπολκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, στην ύπαρξη ξένων βάσεων στη χώρα μας, ταυτόχρονα με την διεκδίκηση της επίλυσης των εργασικών και οικονομικών προβλημάτων του προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Previous ArticleNext Article