Ελασσόνα

Κινηματογραφική επιχείρηση για να μη χαθεί η δεύτερη δόση: Πώς εμβολιάστηκε αποκλεισμένος από το χιόνι Ελασσονίτης (φωτο)

Αγώνας δρόμου έγινε χθες Σάββατο στο Λιβάδι Ελασσόνας προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του Covid 19 ένας 94χρονος, καθώς η οικογένειά του δεν μπορούσε να τον μεταφέρει μέσα στον χιονιά στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας προκειμένου να κάνει το εμβόλιο.

Την πρωτοβουλία πήρε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας και με την συνδρομή πολλών ανθρώπων ο ηλικιωμένος κατάφερε να εμβολιαστεί χωρίς να χαθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου που θα ακύρωνε και την πρώτη.

Το σκηνικό της επιχείρησης συνοδευόμενο από τις σχετικές φωτογραφίες περιγράφεται χαρακτηριστικά από την σελίδα στο Facebook «Το Λιβάδι με άλλο μάτι-Livadi hegyi falu»:

«Η πολιτική προστασία στο Λιβάδι. Η ευχάριστη είδηση της ημέρας δεν είναι ότι χιόνισε σήμερα στο Λιβάδι και σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά ότι λειτούργησε άψογα ο κρατικός μηχανισμός. Το γεγονός αυτό αφορά την περίπτωση του 94χρονου Αντώνη Γκουτζαμάνη, κάτοικο Λιβαδίου, ο οποίος σήμερα το πρωί έπρεπε να κατέβει στο Κέντρο Υγείας της Ελασσόνας για να του κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19.

Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, ήταν λογική η απόφαση της οικογένειας του κύριου Αντώνη να ακυρωθεί το ραντεβού του για τον εμβολιασμό, που τελικά έγινε όμως με θαυμάσιο τρόπο! Κατόπιν συνεννόησης του κ. Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα με το Κέντρο Υγείας, το υπεύθυνο εργατικό προσωπικό υγείας περίμενε υπομονετικά τον κύριο Αντώνη ώσπου να μεταφερθεί με την βοήθεια της Κοινότητας Λιβαδίου-κατόπιν εντολής του κ. Δημάρχου- στην Ελασσόνα για να εμβολιαστεί. (Αν δεν γινόταν σήμερα η δεύτερη δόση του εμβολίου, θα πήγαινε χαμένη και η πρώτη δόση που είχε κάνει πριν 3 βδομάδες.)

Τη μεταφορά του είχε αναλάβει ο ευγενέστατος ταξιτζής κ. Γιάννης Σιάτρας, ο οποίος ήταν και συνοδός του και για δεκάδες μέτρα στο χιόνι, καθώς από το πολύ χιόνι δεν μπορούσε να προσεγγίσει το ταξί το στενό που μένει ο κ. Αντώνης. Με την άψογη συνεργασία πολλών ατόμων, τελικά εμβολιάστηκε ο κ. Αντώνης με επιτυχία και η μεταφορά του έγινε με έξοδα του Δήμου Ελασσόνας.

Εκ μέρους του κ. Αντώνη θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και χίλια μπράβο στον κ. Δήμαρχο Ελλασόνας, Νίκο Γάτσα, στο πολύ ευγενικό και χαμογελαστό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, στον πρόεδρο της Κοινότητας Λιβαδίου, Βαγγέλη Σιάτρα και στον υπέροχο ταξιτζή, Γιάννη Σιάτρα. Να είναι καλά όλοι τους».

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article