Λάρισα

Κέλλας: Το εμβόλιο κατά του λαικισμού δεν φαίνεται στον ορίζοντα

Στο μείζον ερώτημα, που απασχολεί το πολιτικό σκηνικό “εάν σε εποχή αναζοπύρωσης της πανδημίας και του αγώνα του ΕΣΥ, υπάρχει χώρος για συναίνεση”, κλήθηκε να απαντήσει ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” και την δημοσιογράφο Ελένη Ευαγγελοδήμου.

 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Λαρισαίου πολιτικού:

 

«Διανύουμε περίοδο που ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την κορύφωση της δεύτερης και πλέον επιθετικής φάσης της πανδημίας, ενώ ακόμη και προηγμένα Συστήματα Υγείας του Δυτικού κόσμου καταρρέουν.

 

Η πατρίδα μας σε αυτό το δεύτερο κύμα δίνει την δική της μάχη και το Σύστημα Υγείας αντέχει οριακά στις μεγάλες πιέσεις που δέχεται, χάρη στις στοχευμένες και άμεσες κινήσεις ενίσχυσής του.

 

Ο υπερδιπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ, οι χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία και η αναβάθμιση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελούν τους βασικούς άξονες, που επιτρέπουν στο Σύστημα Υγείας να ανθίσταται.

 

Η μάχη, που δίνουμε αυτή τη στιγμή, δεν είναι μάχη της κυβέρνησης αλλά εθνική και η συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη. Το αυτονόητο, όμως, για μια ακόμη φορά γίνεται ζητούμενο.

 

Πώς να επιτευχθεί όμως, συναίνεση, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι αρνητής των πάντων; Όταν εν καιρώ πολέμου, εκείνη προτάσσει το πολιτικό όφελος, με φθηνή αντιπολιτευτική κριτική, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και τους επιστήμονες; Όταν χαρακτηρίζουν τις εθελοντικές κινήσεις ιατρών και νοσηλευτών ως “φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού”!

 

Πώς να επιτευχθεί συναίνεση, όταν αυτοί που αυτοανακηρύσσονται σήμερα “προστάτες του ΕΣΥ”, επί πέντε ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του; Δεν έχουν καταθέσει ούτε μια τεκμηριωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά μόνο ανέξοδες και ανεύθυνες εξαγγελίες. Όταν επενδύουν πολιτικά στη συνταγή της πλειοδοσίας, τάζοντας τα διπλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση, στο μέτωπο της πανδημίας;

 

Και μπορεί το εμβόλιο για τον κορονοιό να έχει βρεθεί, εμβόλιο, όμως, για τον λαϊκισμό δεν φαίνεται στον ορίζοντα…

Βέβαια η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μας εκπλήσσει. Η λέξη συναίνεση απουσίαζε ανέκαθεν από την ατζέντα της. Δεν το έκανε στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα, δεν το κάνει και τώρα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί την επιτομή ασυνέπειας λόγων και έργων και είναι λυπηρό να διαπιστώνεις σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο τις πραγματικές τους διαθέσεις, που εκφράστηκαν μέσα από το γνωστό πρωτοσέλιδο της κομματικής τους εφημερίδας “ΑΥΓΗΣ”.

 

 Όπως διαπιστώνουμε, λοιπόν, αν και απαίτηση της κοινωνίας είναι να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, η συναίνεση βρίσκεται ακόμη μακριά…».

 

Previous ArticleNext Article