Λάρισα

Κέλλας: «Τα κρούσματα θα συγκρατηθούν, εάν τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας»

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορονοϊού θα συγκρατηθούν, εάν τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εξέφρασε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» 90.1 fm και τον Σωτήρη Πολύζο.

Ψηφίστηκαν 95 νόμοι

Σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε πως πρόκειται για απροσδόκητη και παγκόσμια κρίση, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση εφάρμοσε από την αρχή της θητείας της το πρόγραμμα ανάπτυξης, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, μειώνοντας σημαντικά τη φορολογία και ψηφίζοντας 95 νόμους δια των οποίων θεσπίστηκε ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον, σημείωσε πως, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, η Κυβέρνηση αξιοποίησε κάθε μέσο, που είχε στη διάθεσή της, στηρίζοντας οικονομικά τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους και τους ανέργους, ενώ, στη συνέχεια, ενίσχυσε τις επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου, του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Σχέδιο για τους ευρωπαϊκούς πόρους

Σε σχέση με τα 72 δις ευρώ του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027, ο κ. Κέλλας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της πόρους που θα συμβάλλουν στην ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης της «Επιτροπής Πισσαρίδη» καθώς και στη σύσταση της πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής στη Γραμματεία της Κυβέρνησης για τις θεματικές ενότητες: «πράσινη» ανάπτυξη, ψηφιακή πολιτική, απασχόληση, δεξιότητες και κοινωνική συνοχή, υποδομές, παραγωγικός μετασχηματισμός και ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο πρωτογενής τομέας πυλώνας ανάπτυξης

Προσθέτως, τόνισε ότι για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρωτογενής τομέας συνιστά πυλώνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, εστιάζοντας στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διάθεση 150 εκ. ευρώ για την αποζημίωση των κλάδων που επλήγησαν από την πανδημία και 35 εκ. ευρώ για την πληρωμή οφειλών του ΕΛΓΑ καθώς και στη διασφάλιση σταθερών πόρων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Δεν γίνεται διάλογος με απειλές

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα πρέπει να προσέλθει σε διάλογο με την Τουρκία ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την απειλή των όπλων, αλλά η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας συνιστά μέσο εκτόνωσης της έντασης. Επίσης, εξήρε την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού στην προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας καθώς και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ορατός ο ανασχηματισμός

Τέλος, ο Βουλευτής της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού ή εκλογών, αποκρίθηκε ότι διορθωτικές κινήσεις γίνονται σε κάθε κυβερνητικό σχήμα μετά από 1-1,5 χρόνο, αλλά αποτελεί προνόμιο του Πρωθυπουργού να προχωρεί σε αυτές την κατάλληλη στιγμή. Σε σχέση, δε, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, δεδομένου ότι οι πολίτες έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή, προκειμένου να προωθήσει ταχύτατα μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/w9agdQVKvYs

Previous ArticleNext Article