Λάρισα

Κέλλας, συνοδεύοντας το κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λάρισα «Ακούμε, διορθώνουμε, υλοποιούμε. Σταθερά στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων»

«Είμαστε σταθερά στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Για αυτό, άλλωστε, για άλλη μια φορά, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «όργωσε» τον θεσσαλικό κάμπο. Σκοπός των τετραήμερων συσκέψεων και επαφών του κυβερνητικού κλιμακίου, να δοθούν οι  βέλτιστες λύσεις στις καταστροφές, που προκάλεσε το φαινόμενο «Daniel».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, που συμμετείχε στην περιοδεία, συνοδεύοντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τους Υφυπουργούς κ.κ. Διονύσιο Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση, τους Γενικούς Γραμματείς  κ.κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, Γεώργιο Στρατάκο και Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη.

Ειδικότερα, ο Λαρισαίος πολιτικός επισκέφτηκε τη Νίκαια, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣΤΟ, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, την Ελασσόνα και τα Πλατανούλια,  όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιριστές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε με το κυβερνητικό κλιμάκιο, ανάφερε χαρακτηριστικά:

«Όλους αυτούς τους μήνες έχουν γίνει πολλά για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Σίγουρα υπάρχουν παραλείψεις και αστοχίες, για αυτό και θέλουμε τη συνεργασία όλων, για να τις διορθώσουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα προβλήματα στις αγροτικές εκτάσεις και τις υποδομές, ιδίως στις παρακάρλιες περιοχές, είναι πολλά, με τα χωράφια να πλημμυρισμένα και τους παραγωγούς, που δεν γνωρίζουν πότε θα καλλιεργήσουν, σε απόγνωση. Ήδη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψή του στη Νίκαια, αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των παραγωγών στις παρακάρλιες περιοχές, αλλά και στην επικείμενη αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Ακούμε, διορθώνουμε και υλοποιούμε. Είμαστε εδώ, δίπλα στους πληγέντες, για όσο και ό,τι χρειαστεί,  μέχρι να ξανασταθούν στα πόδια τους. Aς κάνουμε την κρίση ευκαιρία για ανάπτυξη».

Previous ArticleNext Article