Λάρισα

Κέλλας: Στον Τύρναβο ζωντανεύουν μνήμες της ένδοξης ιστορίας μας

«Πέρασαν 141 χρόνια, από την ημέρα, που ο τυρναβίτικος λαός υποδεχόταν με ζητωκραυγές τον επελαύνοντα ελληνικό στρατό, γιορτάζοντας την απελευθέρωσή του από τον τουρκικό ζυγό. Σε αυτά τα  χρόνια, η πόλη του Τυρνάβου, στάθηκε στα πόδια της, ήκμασε, γεννώντας σπουδαία τέκνα, άντεξε τη δίνη των Παγκοσμίων Πολέμων και του εμφυλίου και σήμερα αποτελεί σπουδαίο αγροτικό και κτηνοτροφικό κέντρο».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης του Τυρνάβου από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και όσους συντέλεσαν στην διοργάνωση της “εξαιρετικής”, όπως την χαρακτήρισε, εκδήλωσης, τόνισε:

«Από τον Τύρναβο, που σήμερα ζωντανεύει μνήμες της ένδοξης ιστορίας μας, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας, αλλά και αφύπνισης, κυρίως, για τη νέα γενιά, δηλώνοντας ότι  το αγαθό της ελευθερίας δεν είναι δεδομένο, αλλά κερδίζεται με αγώνες και θυσίες.

Η πατρίδα μας, πιο ισχυρή από ποτέ, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, συνιστώντας θεματοφύλακα της διεθνούς νομιμότητας και πυλώνα ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ευχήθηκε η χώρα να μην ξαναζήσει ποτέ πολέμους και καταστροφές και να συνεχίσει να πορεύεται στον 21ο αιώνα, αυτοδύναμη και ανεξάρτητη, με οδηγό την ιστορία και τους ήρωές της.

Previous ArticleNext Article