Λάρισα

Κέλλας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Το εκπαιδευτικό μας σύστημα επιφυλάσσει ξεχωριστή θέση στην ευρωπαϊκή παιδεία των νέων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με αποστολή της Βουλής των Ελλήνων.

Θέμα της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου, με εκπροσώπους από όλα τα εθνικά κοινοβούλια, ήταν η «Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Αγωγή του Πολίτη» (European Citizenship Education)».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις, ενώ μίλησε στην θεματική: «European Citizenship Education: best practices (national and European context)».

Ο κ. Κέλλας τόνισε τις βέλτιστες πρακτικές, που ακολουθούνται στη Χώρα μας, στην εκπαίδευση γύρω από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και αναφέρθηκε στα μαθήματα για την ευρωπαϊκή αγωγή, τους θεσμούς και τα όργανα της Ένωσης, την ιστορία και τον πολιτισμό των χωρών μελών της ΕΕ, που περιλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά συμμετείχα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άκουσα με ενδιαφέρον όσα ελέχθησαν από τους Συναδέλφους μου σχετικά με την εκπαίδευση στην ευρωπαϊκή αγωγή του πολίτη, στα δικά τους εθνικά συστήματα και τους ενημέρωσα, από την πλευρά μου, για την ξεχωριστή θέση, που επιφυλάσσει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στην ευρωπαϊκή παιδεία των νέων μας.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους μαθητές μια οικουμενική μορφή εκπαίδευσης, χωρίς αποκλεισμούς, έτσι ώστε, πέρα από Έλληνες, να νιώθουν και να είναι και Ευρωπαίοι πολίτες.

Ήταν μια άκρως εποικοδομητική συνεδρίαση, τα χρήσιμα συμπεράσματα της οποίας, είμαι σίγουρος, ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής».

 Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/RTct27TO3RA

 

Previous ArticleNext Article