Λάρισα

Κέλλας σε Τσίπρα:”Ανέξοδες εξαγγελίες-κούφιες καταγγελίες”

Τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης σε σχέση με την πανδημία καυτηρίασε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην TRT και τον Σωτήρη Πολύζο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε «ανέξοδες εξαγγελίες» και «κούφιες καταγγελίες», για να περισώσει τα ποσοστά του, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας, που ήταν επί 4,5 χρόνια στο τιμόνι της χώρας, δεν έκανε τίποτα προκειμένου να ενισχύσει το Σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ στάθηκε στο γεγονός της μαζικής φυγής γιατρών μετά το 2014, όταν κ. Τσίπρας αναρριχήθηκε στην εξουσία μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις και δεσμεύοντας τη χώρα με δυσβάσταχτες μνημονιακές περικοπές, που ανάγκασαν πολλούς επιστήμονες να καταφύγουν στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τη στρατηγική ανάσχεσης και αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Κέλλας ανέφερε πως, παρότι υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών, που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τις ΜΕΘ, η κυβέρνηση ενισχύει διαρκώς το ΕΣΥ πραγματοποιώντας σημαντικά βήματα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι πολίτες έχουν μέτρο σύγκρισης και αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιος δίνει μάχη, για να σώσει την πατρίδα από την πανδημία, και ποιοι βλέπουν την απειλή του κορονοϊού ως ευκαιρία αλίευσης ψήφων. Ο λαϊκισμός και η συνωμοσιολογία καταρρέουν.

Επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη:

  • Οι ΜΕΘ έχουν φτάσει τις 1242 από 557 που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 123%.
  • Περισσότεροι από 4000 γιατροί και νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν έπειτα από κρίση.
  • Το προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ αυξήθηκε σε 100.984 από 88.690 που ήταν πριν την πανδημία.
  • Ο προϋπολογισμός του ΕΣΥ αυξήθηκε κατά 25% από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή σε 4,8 δις από 3,8 δις.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/L7CaHt5mDoc

 

 

Previous ArticleNext Article