Λάρισα

Κέλλας σε Πρωτοψάλτη, Γεωργιάδη: «Η Θεσσαλία στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού»

Να περιληφθεί η Θεσσαλία στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων- Ανέργων και των οικογενειών αυτών περιόδου 2023-2024 ζήτησε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας.

Ο κ. Κέλλας, μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, απέστειλε σχετική επιστολή,  την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σε αυτήν,  αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει η Θεσσαλία, εξαιτίας των σοβαρών επιπτώσεων, που είχε το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο Daniel στην οικονομική, κοινωνική ζωή, αλλά και στον τουρισμό του τόπου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε να συμπεριληφθούν η Λάρισα, καθώς και όλοι οι νομοί της Θεσσαλίας στους προορισμούς με αυξημένες διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή και προσαυξημένη επιδότηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σημείωσε δε ότι η συμπερίληψη αυτή επιβάλλεται και για λόγους ίσης αντιμετώπισης ομοίων καταστάσεων, μιας και με την υπ’ αριθμόν 1223852/23.10.2023 απόφαση της κυρίας Υποδιοικήτριας της ΔΥΠΑ τροποποιήθηκε η Δημόσια Πρόσκληση 14/2023, συμπεριλαμβάνοντας το νομό του Έβρου, λόγω των πυρκαγιών, που προκλήθηκαν στην περιοχή.

 

Previous ArticleNext Article