Λάρισα

Κέλλας σε Αυγενάκη: «Ίση μεταχείριση και για τους αμυγδαλοπαραγωγούς του ν. Λάρισας»

Να δοθούν αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Λάρισας, ανάλογες με αυτές που δόθηκαν στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Μαγνησίας ζήτησε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλαςστη σύσκεψητου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη,με αγροτικούς συνεταιρισμούς και φορείςτου νομού.
Ο κ. Κέλλας μίλησε για την «αδικία, που έγινε με τις ενισχύσεις deminimis, αφού, με το ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 2762/26.04.2023, που εκδόθηκε λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου, δόθηκαν αποζημιώσεις σε αμυγδαλοπαραγωγούς της Μαγνησίας, όχι όμως και σε αμυγδαλοπαραγωγούςτης Λάρισας, των Τεμπών, του Κιλελέρ, της Αγιάς, του Τυρνάβου και της Ελασσόνας»,ζητώντας από τον Υπουργό να άρει αυτή την άνιση μεταχείριση, για λόγους ισότητας και ίσης αντιμετώπισης όμοιων καταστάσεων.
Ο Λαρισαίος Πολιτικός,που συμμετείχε στις συναντήσεις του κ. Αυγενάκηστο νομό Λάρισας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, ευχήθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «καλή θητεία», επισημαίνονταςότι «η Θεσσαλίααποτελείτην καρδιά της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας όλης της Ελλάδος»και αναφέρθηκε σε κομβικά,για την περιοχή,ζητήματα.
Αρχικά, στο θέμα του νερού, για το οποίο είπεχαρακτηριστικά ότι: «ο Θεσσαλικός κάμπος στερεύει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ζημιές, κόστη, ενέργεια κ.λ.π.», στη συνέχεια, στο ενεργειακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δοθεί η δυνατότητασε όσους αγρότες το επιθυμούν να μπορούν να έχουν φθηνή ενέργεια, μέσω των φωτοβολταϊκών», αλλά και στο μεγάλο «αγκάθι» των οφειλών των ΤΟΕΒ (Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων).
Ο κ. Κέλλας, τόνισε, ακόμη, την αναγκαιότητα πληρωμής όλων των εκκρεμοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους παραγωγούς. Επιπλέον, ζήτησε συντονισμό ενεργειών Υπ. ΑΑΤ και ΥΠΕΞ για την εξαίρεσή των μήλων από τον δασμό που έχει επιβάλλει η Αίγυπτος,αλλά και την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών του νομού, με αξιοποίησηκάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, με ιδιαίτερη αναφορά, στον περονόσπορο που έπληξε τα σταφύλια και την τομάτα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από την πλευρά του, αφού πρώτα χαρακτήρισε την σύσκεψη ως «άκρως εποικοδομητική και χρήσιμη», τόνισε ότι θα εξετάσει με προσοχή όλα τα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση, σημειώνοντας πως «η πόρτα του Υπουργείου θα είναι ανοιχτή, ώστε με συνεργασία και συνέργεια ο πρωτογενής τομέας να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αρμόζει».

Previous ArticleNext Article