Λάρισα

Κέλλας: Πλούσια η παρακαταθήκη της Μαίρης Ράπτου στην κοινωνία της Λάρισας

«Η Μαίρη Ράπτου ξεκίνησε από το 1957 στη Λάρισα το έργο της εκπαίδευσης και διάπλασης μικρών σπουδαστών αφήνοντας γενναία παρακαταθήκη. Από νεαρή ηλικία εργάστηκε για το Χριστιανικό έργο, παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία ως Αξιωματούχος για την προσφορά της στην Παιδεία και στη Γαλλοφωνία ενώ τιμήθηκε για το έργο της από πολλούς συλλόγους και οργανισμούς».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκδήλωση προς τιμήν της αείμνηστης Μαίρης Ράπτου.

«Η κοινωνική παρουσία του σχολείου, οι προσεγμένες εορταστικές εκδηλώσεις, η άψογη παρουσία στις μαθητικές παρελάσεις και τις γυμναστικές επιδείξεις, αναδεικνύουν το ποιοτικό χαρακτηριστικό της δεσποινίδος Μαίρης που προσέφερε με αγάπη και ανιδιοτέλεια στην κοινωνία της Λάρισας».

Ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως “η παιδεία και η σχολική εκπαίδευση είναι θεμέλια της κοινωνίας μας, τα οποία η Μαίρη Ράπτου υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και αγάπη για τον τόπο μας σε όλη της τη ζωή”, προσθέτοντας:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που τα Εκπαιδευτήρια συνεχίζουν το έργο τους, τιμώντας στο έπακρο τη σπουδαία παρακαταθήκη, που άφησε στην πόλη μας η δεσποινίς Μαίρη. Παρακαταθήκη, που όλοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε και όταν αυτή διακυβεύτηκε στην αρχή της χρονιάς, θεώρησα χρέος μου να το πράξω, ως εκπρόσωπος των Λαρισαίων στη Βουλή των Ελλήνων».

Ο κ. Κέλλας, δεν παρέλειψε να συγχαρεί “τους άξιους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που ιδιαίτερα φέτος, επιτέλεσαν το έργο τους υπό δύσκολες συνθήκες”, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Δείτε το βίντεο του χαιρετισμού του κ. Κέλλα, εδώ:   https://youtu.be/TaqrO93-6Pg

 

Previous ArticleNext Article