Λάρισα

Κέλλας: Ο σεβασμός της διαφορετικότητας, στοιχείο πολιτισμού και προυπόθεση της κοινωνικής συνοχής

«Η προστασία της διαφορετικότητας στην εκπαίδευση και την εργασία διασφαλίζει την πληρότητα του κοινωνικού συνόλου και την ετοιμότητά του να αντιμετωπίζει με αλληλεγγύη κάθε συλλογική πρόκληση.

Ιδιαίτερα, στην εποχή μας, όπου την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας διαδέχεται σειρά κρίσεων και προκλήσεων, η ενότητα της κοινωνίας έχει ζωτική σημασία για την πρόοδο κάθε έθνους και την ανταγωνιστικότητα κάθε κράτους στον 21ο αιώνα.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση «Διαφορετικότητα και ένταξη: Χάρτα διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας, από το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Επιμελητηρίου Λάρισας, προσθέτοντας:

«Με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, καλούμαστε να συμβάλουμε στην εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προάσπιση της διαφορετικότητας στην αγορά εργασίας. Η υιοθέτηση της Χάρτας της Διαφορετικότητας από τις επιχειρήσεις συνεπάγεται την παροχή ίσων επαγγελματικών ευκαιριών σε όλους.

Η προώθηση της απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων εργασίας ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυλής, χρώματος, αναπηρίας, καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού, δημιουργούν ένα σύγχρονο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, μέσω του οποίου αναδεικνύονται οι ικανότητες και οι δεξιότητες κάθε ανθρώπου».

Ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως η ενότητα των ευρωπαϊκών κοινωνιών είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ για την προάσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, επισημαίνοντας:

«Η φράση “ενωμένοι στη διαφορετικότητα”, από την οποία απορρέει η Χάρτα Διαφορετικότητας, αποτελεί επιτομή της πορείας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και προϋπόθεση της ανθρώπινης ανάπτυξης. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας συνιστά στοιχείο πολιτισμού και προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής. Η αδιαίρετη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η φροντίδα των ατόμων με αναπηρία και η καταπολέμηση των διακρίσεων, συνθέτουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους δικαίου και ενισχύουν την ποιότητα της δημοκρατίας».

Ο Χρήστος Κέλλας ανέφερε, ακόμη, πως η πρωτοβουλία των διοργανωτών για την προστασία της διαφορετικότητας στην εργασία εδράζεται στις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, επαινώντας τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς να κάνουν διακρίσεις. Κλείνοντας συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση και τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να στηρίζει κάθε οργανωμένη δράση, που έχει ως στόχο τη μείωση της ανεργίας, την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

 

Previous ArticleNext Article