Λάρισα

Κέλλας: Να εξεταστούν οι προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Λ για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Τις προτάσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.ΠΕ.Λ), αναφορικά με τα κριτήρια μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, “μετέφερε” στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Χρήστος Κέλλας, καταθέτοντας, ως αναφορά, σχετικό υπόμνημα με θέμα «Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων».

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Λ, μεταξύ άλλων, προτείνει:

α) Τοποθέτηση των στελεχών ειδικής μεταθετικότητας σε θέσεις εκτός των οργανικών (ΕΟΘ) αναλογικά και σε ποσοστό, που να επιτρέπει στα υπόλοιπα στελέχη, που διαθέτουν τις προϋποθέσεις, βάσει μοριοδότησής τους, να διεκδικήσουν κενές οργανικές θέσεις στη φρουρά επιθυμίας τους.

β) Για τα στελέχη που αιτούνται συνυπηρέτηση, να εξετάζεται η δήλωση τόπου προτίμησης, σύμφωνα με την μοριοδότηση του ενός εκ των δυο συζύγων και συγκεκριμένα αυτού που διαθέτει τα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας.

γ) Υλοποίηση συνυπηρέτησης των στελεχών στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα.

δ) Προκήρυξη κενών οργανικών θέσεων ανά Φρουρά, πριν την υποβολή δήλωσης τόπου προτίμησης, ώστε τα στελέχη να είναι ενήμερα για το που δύνανται να μετατεθούν.

ε) Σύσταση Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου Μεταθέσεων, το οποίο θα εξετάζει τα αιτήματα ενδικοφανούς προσφυγής στις διαταγές μεταθέσεων.

στ) Δυνατότητα μοριοδότησης των στελεχών, στο κριτήριο επιχειρησιακή βαρύτητα, για το σύνολο των ετών, που υπηρέτησαν σε Μονάδα – Ανεξ. Υπομονάδα – Στρατιωτικό Κατάστημα / Υπηρεσία.

ζ) Ίση μοριοδότηση των στελεχών, που ανήκουν σε διαφορετικό κλάδο και υπηρετούν σε διακλαδικές Μονάδες.

η) Έκδοση διαταγής, που να καθορίζει τις επιχειρησιακές διακλαδικές Μονάδες, ανάλογα με την αποστολή τους.

θ) Προσαύξηση κατά 20% των συντελεστών επιχειρησιακής βαρύτητας των Μονάδων, που λειτουργούν ως ΣΥΠΟ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, να εξεταστεί εγκαίρως η δυνατότητα ικανοποίησης των προτάσεων της Ε.Σ.ΠΕ.Λ, αναφορικά με την παραμετροποίηση των κριτηρίων μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να ενημερωθεί σχετικά.

Previous ArticleNext Article