Λάρισα

Κέλλας με Τριαντόπουλογια αναστολή ΕΝΦΙΑ σεισμοπαθών και πλημμυροπαθών ν. Λάρισας

Την παράταση της αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για το 2024, των σεισμοπαθών των Δήμων Λάρισας, Ελασσόνας και Τυρνάβου, αλλά και των κατοίκων των “κόκκινων” πλημμυροπαθών χωριών της Λάρισας(Νίκη, Καλαμάκι, Σωτήριο, Καστρί, Αρμένιο κ.α.), για όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, έθεσε εκ νέου στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Η συνάντηση των δυο ανδρών, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έγινε σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης του κ. Κέλλαμε τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με το ίδιο ζήτημα.

«Η διαδικασία της αποκατάστασης των κτιρίων, που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2021, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Είναι παράλογο να καλούνται αυτοί οι άνθρωποι να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για κατοικίες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες και επικίνδυνες προς χρήση και στις οποίες, προφανώς, δεν κατοικούν»,ανέφερε χαρακτηριστικάο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στον Υφυπουργό Πολιτικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κέλλας, υπογράμμισε ακόμη, την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση των κατοίκων των πληγέντων από τον Daniel“κόκκινων” χωριών της Λάρισας.

Ο κ.Τριαντόπουλος, ο οποίος βρίσκεται έμπρακτα, στο πλευρό των κατοίκων του ν. Λάρισας, που επλήγησαν τα τελευταία χρόνια από τις πρωτοφανείς θεομηνίες, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων και ενημέρωσε τονΛαρισαίο πολιτικό, ότι θα εισηγηθεί, το πρωί του Σαββάτου, στην αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής (ΚΕΚΑ), την αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για τους σεισμοπαθείς της Λάρισας, της Ελασσόνας και του Τυρνάβου και τους πλημμυροπαθείς των “κόκκινων” χωριών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχαριστώ τον φίλο Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο, για την έμπρακτη στήριξή του στους σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς συμπολίτες μου, στη Λάρισα, που τόσο την έχουν ανάγκη. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι σε επικοινωνία μαζί του, για την καλύτερη και συντομότερη δυνατή αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων, που “άφησαν πίσω τους” οι φυσικές καταστροφές στο νομό Λάρισας, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Κέλλας επικοινώνησε για το ζήτημα της αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, για τους σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς του νομού, με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά, λαμβάνοντας τη θετική του ανταπόκριση.Επιπλέον, σήμερα το πρωί, βρέθηκε, μαζί με τον κ. Τριαντόπουλο, στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, σε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων Συλλόγων και Συνεταιρισμών, όπου τους ετέθηκαν ζητήματα, που τους απασχολούν.

 

 

Previous ArticleNext Article