Λάρισα

Κέλλας με Σταμενίτη σε Καστρί και Πλατύκαμπο «Άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων»

Περιοδεία σε πληγείσες επιχειρήσεις και περιοχές του Νομού Λάρισας, που δοκιμάζονται από τη θεομηνία, πραγματοποίησε αυτές τις ημέρες ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Έτσι, μεταξύ άλλων, βρέθηκε, μαζί με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας, κ.κ. Ηλία Σουφλιά και Γιώργο Θώδα στο Ελευθέριο, όπου συνομίλησαν με πληγέντες παραγωγούς και στην Κεντρική Λαχαναγορά Λάρισας, όπου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Πεταλά και τους επιχειρηματίες για τα σοβαρά προβλήματα, που  έχει προκαλέσει το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, που «χτύπησε» τη Θεσσαλία.

Ο κ. Κέλλας διαβεβαίωσε τους πληγέντες πως, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  «ό,τι χάσαμε, Πολιτεία και πολίτες, θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους» και αναφέρθηκε στα στοχευμένα μέτρα, ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εξήγγειλε, με τα πρώτα 25 εκατομμύρια να έχουν ήδη εκταμιευτεί, μέσω του arogi.gov.gr. Χαρακτηριστικά σημείωσε την κάλυψη μέχρι του 70% των ζημιών, την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, ως πρώτη αρωγή για στήριξη των επιχειρήσεων, τη χορήγηση εξάμηνης αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όπως και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, την τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και για αγροτεμάχια και την αναστολή συμβάσεων εργασίας στις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις πλημμύρες, με ταυτόχρονη επιδότηση 534 ευρώ για τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, ο  Λαρισαίος πολιτικός επισκέφτηκε μαζί με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύσιο Σταμενίτη το Καστρί Αγιάς, που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» και δοκιμάζεται ακόμα από την πλημμυρισμένη έκταση γύρω από το χωριό, καθώς και ποιμνιοστάσιο στον Πλατύκαμπο, που υπέστη σημαντικές καταστροφές. Οι δυο πολιτικοί επεσήμαναν ότι προέχει η καταγραφή όλων των ζημιών, ώστε να ακολουθήσει η εκτίμηση των αποζημιώσεων και  η καταβολή τους, για το μεν ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ, για τις δε υποδομές, μέσω της κρατικής αρωγής. Στο Καστρί τους δυο πολιτικούς ενημέρωσαν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το φαινόμενο «Daniel» ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Νίκος Κολοβός και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού, Δημήτρης Τσιουρής, καθώς και πληγέντες κάτοικοι της περιοχής και στον Πλατύκαμπο οι Αντιδήμαρχοι, Αλέκος Χονδρονάσιος, Γιάννης Κουκούτσης, το μέλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Γιάννης Μπαρδανίκας και πληγέντες παραγωγοί.

Ο κ. Κέλλας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, με τα υπουργικά κλιμάκια να «αλωνίζουν» τις πληγείσες περιοχές. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη για την άμεση ανταπόκρισή του να επισκεφτούμε πληγείσες περιοχές στο Καστρί και τον Πλατύκαμπο. Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ότι «θα τα φτιάξουμε όλα από την αρχή», αποτελεί οδοδείκτη για την πορεία, που οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Προσωπικά, θα είμαι διαρκώς κοντά στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται, μέχρι το τέλος της δύσκολης αυτής διαδρομής».

Previous ArticleNext Article