Λάρισα

Κέλλας με Καραμανλή για δρόμο Λάρισα – Φάρσαλα και νέο Σχολείο στη Φαλάνη

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, είχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με ατζέντα θεμάτων, το δρόμο Λάρισα – Φάρσαλα και την ανέγερση νέου δημοτικού Σχολείου στη Φαλάνη.

ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑ – ΦΑΡΣΑΛΑ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, για ακόμη μια φορά τόνισε την αναγκαιότητα ανακατασκευής του πολύπαθου δρόμου, που θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο υποδομής για τη Θεσσαλία και συζήτησε με τον κ. Καραμανλή πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης, καθώς η μελέτη την οποία είχε αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε.

Στην επιχειρηματολογία του ο κ. Κέλλας, προέταξε την επικινδυνότητα του δρόμου, που διασχίζει κατοικημένες περιοχές, στις οποίες έχουν σημειωθεί, μάλιστα, πολλά τροχαία ατυχήματα, ενώ επεσήμανε, πως με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθεί αναπτυξιακή ανάσα, καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί βαρόμετρο στην οικονομική και κοινωνική σύνδεση της ευρύτερης περιοχής.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανακατασκευή του δρόμου, είτε μέσω ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης, εάν είναι εφικτό, είτε μέσω ΣΔΙΤ, πρόταση, που ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι θα εξετάσει.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, έθεσε στον Υπουργό Υποδομών την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου Δημοτικού Σχολείου στη Φαλάνη, καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του 2021 και εκατοντάδες παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε λυόμενα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κέλλας έχει προχωρήσει σε σειρά σχετικών πρωτοβουλιών, όπως η σύσκεψη με στελέχη της ΚΤΥΠ για τις προϋποθέσεις σύνταξης σύγχρονου κτιριολογικού προγράμματος, οι συναντήσειςεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Σύλλογο Γονέων, καθηγητές και φορείς της περιοχής.

Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε τη σοβαρότητα του θέματος και δεσμεύθηκε να μελετήσει τις προτάσεις του Λαρισαίου πολιτικού για χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου σχολείου, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε μέσω ΣΔΙΤ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Ο κ. Κέλλας, μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Καραμανλή, δήλωσε:

Με τον φίλο Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, Κώστα Καραμανλή, βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και οφείλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση που επιδεικνύει σε θέματα του νομού, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Επί ημερών του, η Ελλάδα έχει γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο, με νέους οδικούς άξονες, με σημαντικά έργα και με δρομολόγηση μεγαλόπνοων σχεδίων. Είμαι βέβαιος, ότι με την ίδια σοβαρότητα και τον ίδιο προγραμματισμό, θα δρομολογήσει και τις εξελίξεις για δυο μεγάλα θέματα του νομού μας, αυτά του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα και του νέου δημοτικού σχολείου Φαλάνης.

Previous ArticleNext Article