Λάρισα

Κέλλας: «Ηθική μας υποχρέωση η εξάλειψη της μισαλλοδοξίας και κάθε μορφής διακρίσεων»

«Τιμούμε σήμερα τους 60.000 Εβραίους συμπατριώτες μας, που έχασαν μαρτυρικά τις ζωές τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής τον Ιανουάριο του 2004 και τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου. Αυτή η εθνική ημέρα δεν υπάρχει μόνο για να μας θυμίζει την ιστορική θυσία των συμπατριωτών μας, που, ούτως ή άλλως κανείς μας δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει. Είναι μια συνεχής υπόμνηση για το τι μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις και τον ρατσισμό να γίνουν κυρίαρχα στοιχεία της κοινωνίας μας».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο μήνυμα που απηύθυνε στην εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, προσθέτοντας:

«Η εξάλειψη της μισαλλοδοξίας και κάθε μορφής διακρίσεων συνιστά ηθική υποχρέωση του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στην παγκόσμια ιστορία. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το έγκλημα που συντελέστηκε. Θα διδάξουμε αναλλοίωτη την ιστορία μας στη νέα γενιά και θα επαγρυπνούμε πάντα, για να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, μεταλαμπαδεύοντας στα παιδιά μας την αξία της ανθρώπινης ζωής, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας για την διοργάνωση της εκδήλωσης, κάνοντας ειδική μνεία στον εξαιρετικά δραστήριο Πρόεδρό της, κ. Μωυσή Μανουάχ, αλλά και στην «εξαιρετικά οργανωμένη εβραϊκή κοινότητα της Λάρισας, που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της πόλης». Τέλος, ο κ. Κέλλας σημείωσε ότι «οι Εβραίοι της Λάρισας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας  της πόλης μας, για την οποία είμαστε περήφανοι».

Previous ArticleNext Article