Λάρισα

Κέλλας: «Η υγεία προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη»

Την πορεία των εμβολιασμών και τα μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, σχολίασε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι επ’ ουδενί δεν πρέπει να υποτιμάται η νοημοσύνη των νέων, αφού, όσοι έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, θα το πράξουν για να αποκτήσουν ανοσία απέναντι στον covid-19 και όχι για τις παροχές της «Κάρτας Ελευθερίας». Σημείωσε, δε, ότι τα 150€, που προσφέρονται μέσω της Κάρτας, συνιστούν αφενός μεν εμβολιαστικό κίνητρο, καθόσον η νεολαία είναι αυτή που έχει την περισσότερη κινητικότητα και τον μεγαλύτερο συγχρωτισμό, και αφετέρου ενισχύουν τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, εκτιμώντας ότι θα έχουν καλύψει το 50% του πληθυσμού έως τέλος Αυγούστου, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» συνιστά απειλή για τους ανεμβολίαστους και τους ανοσοκατεσταλμένους. Επίσης, εξήγησε ότι είναι απαραίτητο να χτιστεί ανοσία τουλάχιστον στο 70% του πληθυσμιακού συνόλου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει «πισωγύρισμα» με περιοριστικά μέτρα, τα οποία ούτε οι πολίτες αντέχουν ούτε και η οικονομία.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης με μεικτούς και αμιγείς χώρους εμβολιασμένων, επισήμανε ότι πρόκειται για μέτρα, που λαμβάνονται προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα των καταστημάτων και να διατηρηθούν οι προϋποθέσεις υγειονομικής ασφάλειας και ανάσχεσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, αναγνωρίζοντας, σε κάθε περίπτωση, τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Τέλος, ο κ. Κέλλας κάλεσε την αντιπολίτευση να δηλώσει αν διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 150€ στους νέους μέσω της Κάρτας κι αν διαθέτει εναλλακτική πρόταση.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/dhD9AhzgTVI

 

Previous ArticleNext Article