Λάρισα

Κέλλας: Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας, στον πυρήνα των πολιτικών της κυβέρνησής μας

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους πολύτεκνους συμπολίτες μας, σύμφωνα με το Ν. 3454/2006, που ορίζει την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, ως Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας.

Η καθιέρωση του εορτασμού της, υπογραμμίζει και αναδεικνύει το χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη στήριξη των πολύτεκνων στην πατρίδα μας, που απορρέει από το Σύνταγμα, το οποίο αναγνωρίζει την πολύτεκνη οικογένεια ως θεμέλιο του έθνους και της κοινωνίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την Ημέρα Πολύτεκνης Οικογένειας, από τον Ι.Ν Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία προς τιμήν των προστατών των πολυτέκνων Αγίου Τερεντίου και Νεονίλλης και των Επτά τέκνων τους, προσθέτοντας:

«Η σημερινή μέρα εορτασμού της πολύτεκνης οικογένειας, μας υπενθυμίζει, συγχρόνως, ότι το δημογραφικό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας, καθώς τα στοιχεία του ΟΗΕ, που αναδεικνύουν την υπογεννητικότητα, τη γήρανση και τη σταδιακή μείωση του πληθυσμού της χώρας, είναι αποκαρδιωτικά.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει στον πυρήνα των πολιτικών της, την ελληνική οικογένεια και την στηρίζει έμπρακτα. Από την πρώτη στιγμή, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας, με την θέσπιση ανάλογων μέτρων και εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση προβλημάτων, που δημιούργησαν η οικονομική, η υγειονομική και η ενεργειακή κρίση.

Όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα δεν σταματούν εδώ και εφαρμόζουμε πολιτικές με στόχο την ουσιαστική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών.

Αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο των πολύτεκνων οικογενειών στην αντιμετώπιση του δημογραφικού και είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

Εύχομαι ολόψυχα στους πολύτεκνους της πατρίδας μας, χρόνια πολλά με υγεία!

Είθε οι Άγιοι Προστάτες τους, Τερέντιος και Νεονίλλη και τα Επτά τέκνα τους, να βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους!».

Τέλος ο Λαρισαίος πολιτικός, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Χρήστο Παπαιωάννουκαι τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Λάρισας,  Λάμπρο Βλιώρα, Αθανάσιο Βασιλείου, Αθανάσιο Μπίκα, Ζωή Αναστασίου – Παπαθεοδώρου και Δημήτρη Οικονόμου, για την παρουσία και την προσφορά τους, στην προώθηση των δικαιωμάτων της πολύτεκνης οικογένειας.

Previous ArticleNext Article