Λάρισα

Κέλλας: Η Κυβέρνηση στηρίζει το ΕΣΥ, στην υπηρεσία των πολιτών

«Στο επίκεντρο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται οι ανάγκες των πολιτών. Η Κυβέρνηση στηρίζει σταθερά το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  για να διασφαλίσειτο πολυτιμότερο αγαθό από όλα, την δημόσια υγεία.Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας σχετικά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,“επενδύει”ουσιαστικά στην Λάρισα, αναβαθμίζοντας Τμήματα του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας, όπως και για την ένταξη του έργου κατασκευής της νέας πτέρυγας του ΓΝΛ στο ΠΕΠ Θεσσαλίας. Βρίσκομαι πάντα δίπλα στις διοικήσεις, αλλά και στο στελεχιακό δυναμικό των δομών υγείας του νομού μας, τους οποίους κι ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία, αλλά και για την προσφορά τους στους συμπολίτες μας».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, που συμμετείχε στην επίσκεψη στη Λάρισατου ΥπουργούΥγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέουςκαι κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μαζί με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, επισκέφτηκαν διαδοχικά την 5η ΥΠΕ,το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.Είχαν συναντήσεις με τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, τους διοικητές των νοσοκομείων, Δημήτρη Κατσικονούρη και Γρηγόρη Βλαχάκη, υποδιοικητές, αντιπροέδρους και μέλη των ΔΣ, διευθυντές κλινικών, καθώς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η παρουσία των Υπουργών στην Λάρισασυνοδεύτηκε απότην υπογραφή των συμβάσεων ανάμεσα στην 5η ΥΠΕ και την ανάδοχο εταιρεία, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, του έργου κατασκευής νέας πτέρυγας του ΓΝΛ στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ,που θα βελτιώσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του ν. Λάρισας.

 

 

Previous ArticleNext Article