Λάρισα

Κέλλας: «Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις την ελληνική οικογένεια»

Τηλεδιάσκεψη με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την οποία τέθηκαν αιτήματα των τρίτεκνων, με έμφαση στην εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους, καθώς και όσα έχουν γίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο από την κυβέρνηση υπέρ των τρίτεκνων και εν γένει της ελληνικής οικογένειας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού τόνισε ότι το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού κράτους και αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια του έθνους, εξέφρασε την άποψη πως η πολυτεκνία είναι ένας δυναμικός θεσμός, σημειώνοντας πως, κατά την απόδοση της πολυτεκνικής ιδιότητας, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα κάθε εποχής. Υπογράμμισε, δε, πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι απαραίτητο να συζητηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ελληνική οικογένεια και τις ειδικότερες ρυθμίσεις για τους τρίτεκνους, επεσήμανε ότι:

  • Αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καθιερώθηκε επίδομα τοκετού 2000 ευρώ για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.
  • Αυξήθηκαν τα voucher, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού.
  • Μειώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13%.
  • Διασφαλίστηκε 1,5 μόριο για τις μετεγγραφές των μελών τρίτεκνων οικογενειών που φοιτούν σε ΑΕΙ προσαυξανόμενο κατά μισό (0,5) μόριο για κάθε άγαμο τέκνο κάτω των 25 ετών.
  • Αυξήθηκε το ποσοστό κάλυψης από τρίτεκνους των προκηρυσσόμενων θέσεων του δημοσίου με πανελλήνιο διαγωνισμό σε 12%, ενώ ορίστηκαν η χορήγηση 200 μορίων σε τέκνα τρίτεκνων οικογενειών για την κατηγορία υποψηφίων ΥΕ σε διαδικασίες πρόσληψης με βάση προκαθορισμένα κριτήρια καθώς και για γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών σε διαγωνιστικές διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Επίσης, πρόσθεσε πως ο προνοιακός προϋπολογισμός για το 2021 αυξήθηκε κατά 22%, το επίδομα τέκνου κατά 20%, ενώ αυξήθηκαν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα κατά 15% και το στεγαστικό επίδομα κατά 34%.

Τέλος, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε πως η προστασία και η στήριξη της οικογένειας είναι ύψιστη προτεραιότητα για το έθνος, γι’ αυτό οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργάζονται με τους αρμόδιους συλλόγους σε τακτική βάση.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν οι αντιπρόεδροι Κοίδου Ζωή και Χαβάκης Γιώργος, η γενική γραμματέας Βακουφτσή Κερασίνα, ο ειδικός γραμματέας Χριστοθανόπουλος Δημήτρης και ο ταμίας Δήμος Βασίλειος.

Previous ArticleNext Article