Λάρισα

Κέλλας: Η ανόρθωση της οικονομίας η μεγαλύτερη πρόκληση στην μετά κορωνοϊού εποχή

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, παρέθεσε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην εφημερίδα “Παρασκήνιο” και την δημοσιογράφο Άννα Καραβοκύρη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μίλησε για τις προκλήσεις, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στη μετά κορονοϊό εποχή, για την περιπέτειά του με τη νόσο, αλλά και τις επιλογές του να υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, να σπουδάσει ιατρός και να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις πιο δύσκολες στιγμές που είχε να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Κέλλας προέκρινε την υγειονομική κρίση της πανδημίας και την διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας σε Έβρο και Αιγαίο.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης στη διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, αναγνώρισε την κούραση των πολιτών από τα μέτρα, μίλησε για εφησυχασμό ως προς την τήρησή τους, κυρίως από τους νέους ανθρώπους και υποστήριξε ότι “και στο δεύτερο κύμα, η κυβέρνηση προτάσσοντας τη Δημόσια Υγεία, λαμβάνει δραστικά μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας”. Συγχρόνως, καυτηρίασε την στάση της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως “αν είχαμε επιλέξει λανθασμένες πολιτικές ή παρασυρόμασταν από τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης, που είναι αρνητής των πάντων, χωρίς να παρουσιάζει συγκεκριμένο σχέδιο, θα βλέπαμε εικόνες που βίωσαν η υπόλοιπη Ευρώπη και η ΗΠΑ, παρόλο που διαθέτουν πρότυπα συστήματα υγείας”.

Όσον αφορά την διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Κέλλας, έκανε λόγο για μήνυμα ισχύος της χώρας μας, με αποδέκτες και την Τουρκία αλλά και τους διακινητές προσφύγων – μεταναστών, που είχε ως αποτέλεσμα τόσο την διεθνή απομόνωση των “γειτόνων”, όσο και την εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα στη μετά κορονοιό εποχή, υποστήριξε ότι η ανόρθωση της οικονομίας θα αποτελέσει την μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση, με τον ίδιο, να εμφανίζεται αισιόδοξος, καθώς “μέχρι στιγμής η χώρα μας, με τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που έλαβε, κατάφερε και την πλειοψηφία των θέσεων εργασίας να διατηρήσει και την ύφεση να περιορίσει”.

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε, ακόμη, στα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενώ προχώρησε και σε προσωπικές αποκαλύψεις, σχετικές με την περιπέτεια της υγείας του όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κορονοιό, τους λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει την ιατρική, την ζωή στη Γερμανία, την υπηρέτηση της θητείας του στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά και το “μικρόβιο” της πολιτικής.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ:

Ο Χρήστος Κέλλας εξομολογείται στο «Π»: Είμαι εθελοντής σε μια πειραματική θεραπεία με τη χορήγηση αντισωμάτων

 

Previous ArticleNext Article