Λάρισα

Κέλλας: Επιβεβλημένη η τήρηση των μέτρων

Σε συζήτηση για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού συμμετείχε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με την πρόεδρο του ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», Μίνα Γκάγκα, και τη δημοσιογράφο Φραντζέσκα Σαββοργινάκη, σε αθηναϊκό κανάλι.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι, απ’ την αρχή της πανδημίας, η κυβέρνηση προχώρησε σε 6.000 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και προκήρυξε 942 θέσεις μονίμων γιατρών, 1209 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και 400 θέσεις γιατρών, εκ των οποίων το 50% θα στελεχώσει τις ΜΕΘ. Και πρόσθεσε ότι τον Ιούλιο του 2019, η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε 570 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα είναι σε λειτουργία 970, και στο τέλος του χρόνου θα φτάσουν τις 1200.

Επιπλέον, σημείωσε πως, έπειτα από την παταγώδη αποτυχία των ΤΟΜΥ που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε αποφασιστικά στην ουσιαστική ενίσχυση και ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Συγκεκριμένα, μετά τον ορισμό γ.γ. ΠΦΥ, 161 κέντρα υγείας και 42 περιφερειακά ιατρεία θα ενταχθούν στη μάχη κατά του κορονοϊού, αποφορτίζοντας το έργο των νοσοκομείων και διευρύνοντας το πλέγμα προστασίας της υγείας του πληθυσμού.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, σχετικά με τις επιδόσεις της χώρας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ανέφερε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα την κρίση εν συγκρίσει με τα κρούσματα και τους θανάτους, που έχουν καταγραφεί σε χώρες ανάλογου μεγέθους, όπως είναι το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Ολλανδία, υπογραμμίζοντας, σε κάθε περίπτωση, ότι κάθε ζωή που χάνεται, δεν επανέρχεται και τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε απ’ την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο, επανέλαβε, για μία ακόμη φορά, ότι το επόμενο διάστημα, ιδίως ενόψει της μεταβολής του καιρού και της αναμενόμενης έξαρσης γρίπης, επιβάλλεται η τήρηση των μέτρων υγιεινής και, κυρίως, η – αυτονόητη – χρήση μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον υπάρχει συνωστισμός, διότι ο κορονοϊός μεταδίδεται κυρίως με σταγονίδια.

Τέλος, ο Λαρισαίος γιατρός, κληθείς να σχολιάσει τους συνωμοσιολόγους, επισήμανε ότι η αποδοχή της πραγματικότητας της πανδημίας, η οποία έπληξε όλο τον πλανήτη, είναι ζήτημα κοινής λογικής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι συνωμοσιολόγοι είναι εκείνοι που φοβούνται περισσότερο απ’ όλους, γι’ αυτό επιλέγουν να «κλείνουν» τα μάτια τους στην πραγματικότητα.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: https://youtu.be/RjR-dfcxiEk

Previous ArticleNext Article