Λάρισα

Κέλλας: Ενισχύεται ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε μια ιστορική ομιλία, την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κατά την ομιλία του επί νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενσωμάτωση οδηγίας της ΕΕ σε σχέση με την προστασία των καταναλωτών, προσθέτοντας:

«Το ταξίδι του πρωθυπουργού κατέδειξε πως ο Έλληνας ηγέτης και, κατ’ επέκταση, η Ελλάδα μας χαίρουν εκτίμησης και από την πολιτική ηγεσία του πιο ισχυρού συμμάχου μας, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Η ενίσχυση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στη διαπεριφέρεια Βαλκανίων, Ανατολικής Μεσογείου και Βόρειας Αφρικής είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ η αμυντική συνεργασία Αθήνας και Ουάσιγκτον εισφέρει στη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την προστασία των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σημειώνοντας:

«Στην εποχή μας, το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται διαρκώς και ειδικά την περίοδο της πανδημίας κέρδισε σημαντικό έδαφος, γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε πως οι καταναλωτές πρέπει να προστατευθούν περισσότερο.

Οι ρυθμίσεις, που προβλέπονται στην παρούσα οδηγία, συμβάλλουν στην καταπολέμηση αθέμιτων πρακτικών, όπως παραπλανητικές προσφορές, διπλή ποιότητα ανά τόπο κυκλοφορίας, υπερπροβολή σε μηχανές αναζήτησης μέσω διαφημίσεων και κατευθυνόμενες αξιολογήσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Η αντιμετώπιση αντιανταγωνιστικών πρακτικών συμβάλλει στη στήριξη της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους κλάδους που επλήγησαν απ’ την πανδημία, υπογραμμίζοντας:

«Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, λήφθηκαν μέτρα ύψους 43,5 δις €, τα οποία συνιστούν – ως ποσοστό του ΑΕΠ – το 3ο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στην Ευρώπη και το 4ο στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, λειτούργησαν η επιστρεπτέα προκαταβολή, τα προγράμματα κάλυψης παγίων δαπανών, “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” και “ΓΕΦΥΡΑ”, ενώ δόθηκε η δυνατότητα αναστολών εργασίας και ενισχύθηκαν στοχευμένα πληττόμενοι κλάδοι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, το υπουργείο Ανάπτυξης έφερε το πρόγραμμα “e-λιανικό”, ώστε να αποκτήσουν e-shop οι μικρές επιχειρήσεις.

Με μεταρρυθμίσεις, όπως το “ψηφιακό κράτος” και σκληρή δουλειά από τα αρμόδια υπουργεία κατορθώσαμε και αυξήσαμε θεαματικά την πρωτογενή και τη δευτερογενή μας παραγωγή και τις εξαγωγές. Η χώρα μας έφτασε στην κορυφή της επενδυτικότητας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και προσελκύσαμε στρατηγικούς επενδυτές από το εξωτερικό».

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε πως οι έλεγχοι, που πραγματοποιεί η αρμόδια Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), στο νομοσχέδιο σύστασης της οποίας ήταν εισηγητής, καταπολεμούν το παράνομο εμπόριο, επισημαίνοντας:

«Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η ΔΙΜΕΑ όχι απλά λειτούργησε αλλά “σάρωσε” κυριολεκτικά την αγορά με ελέγχους χτυπώντας το παράνομο εμπόριο και τις απομιμήσεις προϊόντων. Επιβλήθηκαν αυστηρά πρόστιμα και η αγορά λειτουργεί καλύτερα από ποτέ, ενώ η ΔΙΜΕΑ συνέβαλε καθοριστικά και στον έλεγχο της αγοράς την περίοδο της πανδημίας».

Ο Λαρισαίος βουλευτής επισήμανε, ακόμη, πως η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη, που δοκιμάζεται απ’ την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, μέσω παρεμβάσεων όπως το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης, καταλήγοντας:

«Τιμούμε τον λόγο μας απέναντι στον ελληνικό λαό και κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη με συνεχή δουλειά, επιμονή και πίστη στις δυνατότητες του έθνους και του κράτους μας!».

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/ymtvRekTtec

Previous ArticleNext Article