Λάρισα

Κέλλας: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

«Αποτίουμε,σήμερα,ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα στρατιωτικό Σωτήρη Τσιώνο αλλά και σε όλους τους ηρωικά πεσόντες άνδρες του γένους μας, στέλνοντας , συγχρόνως, μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας.

Η μεγαλύτερη τιμή, αλλά και ιστορική επιταγή,που τους οφείλουμε, είναι να διδαχτούμε από το παράδειγμά τους, καθώς η ανταμοιβή των ηρώων δεν αποτιμάται, ούτε περιγράφεται με λόγια».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το χαιρετιστήριο μήνυμα του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Λάρισας, για τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Τσιώνο, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο, Αντιστράτηγο Σωτήριο Βλάχο και τα μέλη του Παραρτήματος Λάρισας, για τη γενικότερη δράση τους, επεσήμανε πως μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες, διατηρείται άσβεστη η μνήμη των ηρώων πατριωτών του έθνους μας.

«Στις 29 Ιουλίου 1974, μόλις στα 29 του χρόνια, ο ήρωας λοχαγός Σωτήριος Τσιώνος έπεσε στην Κύπρο, στην περιοχή Κιόνελι, μαχόμενος για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, αψηφώντας ακόμη και τον θάνατο», αναφέρει ο κ. Κέλλας, τονίζοντας:

«48 χρόνια μετά το “μαύρο” καλοκαίρι του 1974, Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία προχωρούν ενωμένες, χωρίς να ξεχνούν τις φρικαλεότητες, που διαπράχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τους αγνοούμενους που ποτέ δεν γύρισαν πίσω».

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, επισημαίνει:

«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνες ασφάλειας της ΕΕ, με πόρους, γνώση και εμπειρία, έτοιμες να υπερασπιστούν αποτελεσματικά την ευρωπαϊκή επικράτεια και τη διεθνή έννομη τάξη απέναντι σε κάθε πρόκληση.

Συγχρόνως οι δύο χώρες συμπορεύονται, με ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο, με γνώμονα πάντα το κοινό εθνικό συμφέρον και στηριζόμενες στο διεθνές δίκαιο, με σκοπό την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Καταδικάζουμε τις προκλήσεις της Άγκυρας και κάθε απόπειρα ιστορικού αναθεωρητισμού,διαθέτοντας τη βούληση και τα απαραίτητα μέσα, για να προστατέψουμε την εθνική μας κυριαρχία».

Previous ArticleNext Article