Λάρισα

Κέλλας: Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη συντήρησης του Αγίου Νικολάου Φαλάνης

Εγκρίθηκε η μελέτη συντήρησης και επισκευών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φαλάνης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος είχε επικοινωνήσει έπειτα από την υποβολή του φακέλου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Διδασκάλου, ζητώντας την επιτάχυνση των προβλεπόμενων διαδικασιών, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αγίου Κωνσταντίνου Φαλάνης π. Βασίλειο Σταύρου, τον αντιπρόεδρο Χρήστο Μπουρονίκο και το μέλος Χρυσούλα Μανδραβέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά, πληροφορήθηκα ότι το ΚΑΣ ενέκρινε τον φάκελο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φαλάνης, ανοίγοντας τον δρόμο για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης και επισκευής, που θα αναδείξουν τη σημαντική αυτή εκκλησία για τη Φαλάνη και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για έναν μεταβυζαντινό ναό, η ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν της Φαλάνης και αποτελεί ένα από τα στολίδια των εκκλησιών του Νομού μας, λόγω της εξαιρετικά πλούσιας εικονογράφησης, της μοναδικής ξύλινης διακοσμημένης οροφής, του ξύλινου άμβωνα και του δεσποτικού θρόνου.

Χάρη στις εργώδεις προσπάθειες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ενοριακού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα μέλη του οποίου ενημέρωσα και προσωπικά για τη θετική έκβαση των συνεργειών μας, προχωράμε στο επόμενο στάδιο, για να ενταχθεί ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και να γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες.

Ευχαριστώ την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Διδασκάλου, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον Ναό μας, αναγνωρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ιστορικότητα της Φαλάνης και του Νομού Λάρισας».

 

Previous ArticleNext Article