Λάρισα

Κέλλας: «Έμπρακτη η στήριξη της Κυβέρνησης στον ελληνικό αθλητισμό»

Συνάντηση εργασίαςεφ’όλης της ύλης είχε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας με τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Χρηματοδότηση ερασιτεχνικών σωματείων

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Κέλλας στη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, «την σημαντική αύξηση της οποίας», όπως είπε, «είχαν απόλυτη ανάγκη τα σωματεία της Λάρισας, μετά και τις καταστροφές, που προκάλεσαν τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα “Daniel” και “Elias”, στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμότους». Ο κ. Βρούτσηςενημέρωσε τον κ. Κέλλαότιμόλις χθες κατανεμήθηκαν 31.878.000 ευρώ στα 6.533 ερασιτεχνικά σωματεία, κατά απόλυτα διαφανή και δίκαιο τρόπο, σύμφωνα με το υπάρχον Μητρώο. Τόνισε, δε, πωςγια το 2024 διατίθενται στον ελληνικό αθλητισμό 66 εκατομμύρια ευρώ από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Χρηματοδότηση και λειτουργικότητα ΕΑΚ Λάρισας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στην σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Λάρισας, αλλά και στο έργο που επιτελεί η τωρινή διοίκηση του Κέντρου, ώστε να καταστούν όλες οι αθλητικές του εγκαταστάσεις λειτουργικές και ασφαλείς για το κοινό.

Ειδικότερα, ο κ. Κέλλας σημείωσε πως ο αν. Υπουργός, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα της Θεσσαλίας από τις πρόσφατες θεομηνίες, πέραν της έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 290.000 ευρώ, που έλαβε το ΕΑΚ τον Δεκέμβριο του 2023, προχώρησε σε εντυπωσιακή αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 75%, δηλ. από 770.000 σε 1.350.000 ετησίως.

Ανέφερε, δε, πως: «Με την αξιοποίηση της γενναίας αυτής οικονομικής ενίσχυσης, έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και πάλι σχεδόν όλοι οι χώροι άθλησης (Στάδιο Αλκαζάρ, Κολυμβητήριο, Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων, Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, Κλειστό Αγ. Θωμά), με ασφάλεια, όσον αφορά τη στατική επάρκεια και με πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Όρους, που έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την  λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεωνοαν. Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης».

 Αίτημα ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου

Ο Λαρισαίος πολιτικός μετέφερε στον Αν. Υπουργό το αίτημα – απαίτηση των ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου όλης της Ελλάδος, να αρκεί το πτυχίο UEFAC’για τους προπονητές των ερασιτεχνικών ομάδων, κυρίως Β’ και Γ’ κατηγορίας, που μόνο το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει.

Ακολούθησε, δε, τηλεφωνική επικοινωνία του αν. Υπουργούμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Λάρισας, κ. Δημήτριο Μπουχλαριώτη,  ο οποίος τόνισε ότι: «τα ποδοσφαιρικά σωματεία αποτελούν πηγή ζωής για την ελληνική ύπαιθρο και η υποχρεωτικότητα πτυχίου UEFA Α’ ή Β’ για τους προπονητές τους, καθιστά την επιβίωσή τους εξαιρετικά δυσχερή».

Τέλος, οι δυο άνδρεςσυνομίλησαν για τον νέο αθλητικό νόμο, που βρίσκεται σε διαβούλευση, σχετικά με τα αθλητικά σωματεία, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί το Φθινόπωρο.

Ο κ. Κέλλας, αποχωρώντας από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωσε:

«Επισκέφτηκα τον φίλο,Αν.Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον οποίοσυζητήσαμε για την τεράστια σημασία τηςστήριξηςτου ελληνικού αθλητισμού.

Το Υπουργείο Αθλητισμού και η Κυβέρνηση συνολικά έχουν αποδείξειέμπρακτα τη συνεχή τους μέριμνα για τον αθλητισμό.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να τον ευχαριστήσω για τη στήριξη και τη γενναία επιχορήγηση του ΕΑΚ Λάρισας, μετά και από τις καταστροφικές πλημμύρες, που έπληξαν την περιοχή μας και τον περιμένω στη Λάρισα, μετά από σχετική μου πρόσκληση».

Previous ArticleNext Article