Λάρισα

Κέλλας: «Έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των αστυνομικών στην κοινωνία»

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην πατρίδα, την οποία χαρακτήρισε πυλώνα της Δημοκρατίας και της εθνικής ασφάλειας, αναφερόμενος στις δυνάμεις στον Έβρο που έχουν σφραγίσει τα σύνορα μαζί με τις δυνάμεις του Στρατού, αποτρέποντας αποφασιστικά τα σχέδια εισβολής της Άγκυρας μέσω της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή του Έλληνα αστυνομικού στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε όλη την επικράτεια.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε ότι το αίτημα της ΠΟΑΣΥ, για το οποίο υπέβαλε αναφορά στη Βουλή, σχετικά με την υλική και ηθική αποζημίωση του αστυνομικού προσωπικού για την υπερεργασία κατά την περίοδο αναστολής χορήγησης αδειών, πρέπει να αντιμετωπιστεί θετικά.

Ακόμη, οι κ.κ. Κέλλας και Χρυσοχοΐδης συζήτησαν για το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία σώματος προστασίας των πανεπιστημίων.

Εξερχόμενος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Είχαμε μία παραγωγική συνάντηση με τον κ. υπουργό, τον οποίο συγχάρηκα ως πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας για την επιτυχημένη μέχρι σήμερα θητεία του και την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας.

Η προσφορά των αστυνομικών στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Γι’ αυτό η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την υπεραξία των υπηρεσιών τους έμπρακτα, όπως επισήμανα αντιστοίχως και στην αναφορά που κατέθεσα στηρίζοντας το αίτημα της ΠΟΑΣΥ. Προσδοκώ ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα μεριμνήσει για την υλική και ηθική ανταμοιβή όλων των κλάδων που υπερβάλλουν εαυτούς τους τελευταίους δέκα μήνες κρατώντας την Ελλάδα όρθια απέναντι στην απειλή του κορονοϊού και τη διεθνή υγειονομική κρίση».

Previous ArticleNext Article